Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon i-a conferit „Ordinul de Onoare” ambasadorului belarus – Video

© Photo : Facebook / Dodon IgorIgor Dodon și Serghei Ciciuk
Igor Dodon și Serghei Ciciuk - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon i-a conferit „Ordinul de Onoare” ambasadorului belarus, Serghei Ciciuk, aflat la final de mandat. Președintele și ambasadorul au discutat și despre combaterea virusului COVID-19.

CHIȘINĂU, 25 mart – Sputnik. Ambasadorul Belarusului, Serghei Ciciuk, a fost decorat de președintele Igor Dodon cu „Ordinul de Onoare”.

Ordinul i-a fost conferit ambasadorului, la încheierea misiunii sale dimplomatice în Republica Moldova, „în semn de profundă gratitudine pentru contribuția substanțială la dezvoltarea și consolidarea relațiilor de prietenie și colaborare moldo-belaruse”.

Miercuri, 25 martie, Igor Dodon și Serghei Ciciuk au avut „o întrevedere de lucru”. Președintele moldovean i-a urat diplomatului succes în activitatea de mai departe, exprimându-și încrederea că „succesorul său la această funcție va contribui la dezvoltarea continuă a parteneriatului reciproc avantajos dintre Moldova și Belarus”.

„Am discutat mai multe chestiuni cu privire la relațiile bilaterale dintre Moldova și Belarus, menționând importanța consolidării prieteniei îndelungate dintre popoarele noastre și exprimându-ne speranța că prin eforturi comune vom depăși cu succes criza legată de pandemia globală”, a scris Igor Dodon pe o rețea de socializare.

Interlocutorii au făcut și un schimb de opinii despre mecanismele de combatere a răspândirii virusului COVID-19 care sunt aplicate în Republica Moldova și în Belarus.

Fluxul de știri
0