Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Paștele Blajinilor în Capitală: Iată ce reguli vor trebui respectate - Detalii

© Sputnik / Anatolii KiriakCimitirul Armenesc
Cimitirul Armenesc - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău a venit cu mai multe precizări privind desfășurarea Paștelui Blajinilor în Capitală.

CHIȘINĂU, 3 iun - Sputnik. Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău a aprobat o nouă hotărâre în legătură cu prevenirea infecției cu COVID-19.

Autoritățile au făcut precizări cu privire la desfășurarea în Capitală a Paștelui Blajinilor. 

Astfel, se sistează circulația transportului public în municipiul Chișinău în zilele de 6-8 iunie, dar și în celelalte weekend-uri de pe parcursul lunii iunie. Cimitirele din municipiul Chișinău vor fi deschise în zilele de 7 și 8 iunie, de Paștele Blajinilor. Accesul persoanelor va fi permis însă doar cu măști și cu respectarea tuturor regulilor de protecție. 

  • Se interzice consumul de produse alimentare și al băuturilor alcoolice pe teritoriul cimitirelor.
  • Se interzice desfășurarea comerțului ambulant stradal în teritoriul adiacent cimitirelor. Unitățile de comerț existente vor activa strict conform prevederilor de prevenire a infecției COVID-19.

Alte decizii ale Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău 

Reprezentanții Primăriei Capitalei au precizat că au luat act de decizia Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică. 

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Ministerul Sănătății: Încă doi oameni au fost răpuși de COVID-19
Astfel, începând cu 8 iunie se reia activitatea centrelor comerciale din municipiul Chișinău cu excepția cinematografelor, a unităților de alimentație publică și a centrelor de agrement amplasate în incinta acestora.

După ce în data de 1 iunie s-au reluat antrenamentele în aer liber pentru sportivii legitimați, administratorii centrelor comerciale, centrelor sportive, terenurilor de sport și bazinelor sportive au fost obligate să remită rapoarte săptămânale privind realizarea măsurilor de prevenire a infecției COVID-19 către Centrul de Sănătate Publică Chișinău.

Totodată, au fost instituite comisii intersectoriale la nivelul preturilor. Acestea sunt formate din reprezentanți ai preturii, poliției și ai sănătății publice. Comisiile vor monitoriza îndeplinirea hotărârilor Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău și a măsurilor de prevenire al infecției cu COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0