Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministerul Sănătății: Patru decese provocate de COVID-19

Abonare
Ministerul Sănătății anunță că patru bărbați au decedat din cauza complicațiilor provocate de COVID-19. Astfel, bilanțul deceselor a ajuns la 314.

CHIȘINĂU, 4 iun. - Sputnik. Potrivit informațiilor, primul bărbat decedat avea 61 de ani și era din raioul Ștefan Vodă. Pacientul a fost internat în data de 1 iunie la spitalul raional cu hipertensiunea arterială. A pierdut lupta cu infecția și un bărbat de 67 din raionul Orhei. Acesta a fost internat în data de 26 mai la Spitalul Clinic Republican. El mai suferea de cardiopatie mixtă, hipertensiune arterială, dar și diabet zaharat.

Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova
Societate
Cât costă tratamentul persoanelor bolnave de COVID-19 și cine suportă cheltuielile
A decedat și un bărbat de 73 de ani din Chișinău. Pacientul a fost internat în data de 2 iunie la Institutul de Medicină Urgentă. El mai suferea de hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă și diabet zaharat.

A murit și un bărbat de 45 din Chișinău. El a fost internat în data de 12 mai la Institutul de Medicină Urgentă. Pacientul mai suferea de osteosarcom, ganglioni limfatici paraaortali și intoxicație endogenă canceroasă avansată. Astfel, bilanțul deceselor a ajuns la 314.

Starea de sănătate a persoanelor infectate: 265 - stare gravă (dintre care 19 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 648 - stare de gravitate medie, iar ceilalţi pacienţi sunt în stare satisfăcătoare.

Până acum, au fost confirmate 1 691 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici - 399, farmaciști - 21, asistenţi medicali - 667, felceri - 89, personal auxiliar - 515 persoane.  

În ultimele 24 de ore, în cadrul Centrului COVID-19 au fost internate 109 persoane cu suspecție la coronavirus.

Alte 146 persoane au fost tratate și externate. Bilanțul persoanelor tratate de COVID-19 a ajuns la 5 009.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0