Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon spune cine va restaura casa-muzeu „Pușkin” din Chișinău

© Photo : IGOR VZOROVДом А. С. Пушкина в г. Кишинев
Дом А. С. Пушкина в г. Кишинев - Sputnik Moldova
Abonare
Lucrările de expertizare, proiectare și soluționare a problemelor urgente de reparație a casei-muzeu „Pușkin” din Chișinău vor fi finanțate de Asociaţia ”Delovaia Rossia”.

CHIȘINĂU, 17 feb - Sputnik. Casa-muzeu „A. S. Pușkin” din Chișinău va fi reparată cu ajutorul ambasadorului de afaceri în Moldova al Asociaţiei „Delovaia Rossia”, Igor Ceaika. Anunțul a fost făcut de președintele Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

”Igor Ceaika, Ambasadorul de afaceri în Moldova al Asociaţiei „Delovaia Rossia”, a decis să acopere toate cheltuielile pentru reparația Casei-muzeu „A. S. Pușkin” din Chișinău”, a scris Dodon pe pagina sa.

În data de 27 ianuarie, șeful statului a vizitat Muzeul „A. S. Pușkin” unde s-a familiarizat cu starea în care se află complexul muzeal. Dodon a subliniat că monumentul de arhitectură, care nu a mai fost restaurat din anul 1987, necesită lucrări de reparație capitală.

Potrivit președintelui, banii care vor veni la etapa inițială vor fi cheltuiți pentru expertiză, proiectare și soluționarea problemelor urgente de reparație. Au fost transferați deja aproximativ 2,5 milioane de lei (123 mii de euro), iar alte 1,5 milioane de lei vor fi transferați imediat ce vor fi definitivate documentele de proiectare.

În bugetul municipal și cel de stat pentru anul 2020 nu sunt prevăzute cheltuieli pentru reparația Casei-muzeu ”A. S. Pușkin”.

”Îmi exprim încrederea că la data de 21 septembrie, când vom marca 200 de ani din ziua când a fost exilat marele poet, complexul muzeal va întâmpina oaspeți fiind renovat în totalitate”, a mai declarat președintele Dodon.

În opinia președintelui, ”Casa-muzeu „A. S. Pușkin” este un simbol al prieteniei cu partenerul nostru strategic – Federația Rusă, care are o valoare istorică foarte importantă atât pentru cetățenii Moldovei, cât și pentru cei ai Rusiei”.

Fluxul de știri
0