Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Care sunt șansele de extrădare a lui Vlad Plahotniuc: Ce spune Igor Dodon

© Sputnik / Miroslav RotariProtest la Guvernul Republicii Moldova, 09 iunie 2019
Protest la Guvernul Republicii Moldova, 09 iunie 2019 - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, invitat în studioul Sputnik, s-a referit și la dosarul fostului lider democrat Vladimir Plahotniuc.

CHIȘINĂU, 3 iun – Sputnik. Șansele de extrădare a fostului lider al Partidului Democrat din Moldova sunt mari. Precizarea a fost făcută de președintele Igor Dodon, invitat la emisiunea Contrapunct din studioul Sputnik Moldova. Potrivit lui, din informațiile pe care le deține cu referire la acest dosar, probabilitatea de extrădare este una foarte mare, cu excepția cazului în care cineva ar vrea să-i acorde acoperire geopolitică pentru a influența situația politică internă din Republica Moldova.

„Imediat ce va fi luată o decizie finală în Republica Moldova, cei ascunși în alte state vor sta la pușcărie acolo sau aduși acasă. Noi avem parteneriat strategic cu Statele Unite ale Americii. Iar partenerii strategici se ajută când e vorba de lucruri importante, acesta fiind unul de interes național”, a precizat Igor Dodon.

Valeriu Gurbulea - Sputnik Moldova
Fost procuror general, despre extrădarea lui Plahotnic: Ce șanse sunt să fie adus acasă

Șeful statului spune că autoritățile de la Chișinău depun efort maxim pentru a duce la bun sfârșit acest dosar.

Amintim, magistrații au admis cererea procurorilor și au emis mandat de arestare preventivă pe un termen de 30 de zile pe numele fostului președinte al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc. Măsura preventivă a fost aplicată într-un nou dosar care vizează „furtul miliardului”. Învinuitul Vladimir Plahotniuc se află însă peste hotarele țării.

De precizat, Procuratura Anticorupție a înaintat la Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Ciocana șase demersuri privind aplicarea sechestrului pe bunurile ale lui Vladimir Plahotniuc. Ulterior, judecătorii au admis doar unul dintre cele șase demersuri depuse de procurori și a dispus aplicarea sechestrului pe 10 imobile: pe șase apartamente și patru încăperi nelocative din Republica Moldova, estimate la circa 33 de milioane de lei. Celelalte cinci demersuri au fost respinse.

Procuratura Anticorupție insistă însă să fie aplicat sechestru pe proprietățile de peste hotare ale fostului lider democrat Vlad Plahotniuc. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0