Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ministerul Sănătății: Încă doi oameni au fost răpuși de COVID-19

Abonare
Ministerul Sănătății anunță despre decesul altor două persoane din cauza complicațiilor provocate de COVID-19. Este vorba despre un bărbat din Capitală și o femeie din raionul Călărași.

CHIȘINĂU, 3 iun. - Sputnik. Bărbatul din Chișinău care a decedat avea 80 de ani. El a fost transferat la Institutul de Medicină Urgentă în data de 2 iunie cu pneumonie interstițială bilaterală, insuficiență respiratorie și șoc septic.

Femeia care a pierdut lupta cu coronavirusul avea 76 de ani și era din raionul Călărași. Pacienta a fost trasferată de la Spitalul ”Sfânta Treime” la Institutul de Medicină Urgentă în data de 5 mai. Ea mai suferea de hipertensiune arterială, cardiomiopatie hipertensivă și AVC. Astfel, bilanuț deceselor a ajuns la 309.

Примэрия Кишинева - Sputnik Moldova
Societate
Pretura sectorului Buiucani a intrat în carantină - un vicepretor s-a infectat cu COVID-19
În Republica Moldova au fost confirmate 8 548 cazuri de infecție cu COVID-19, dintre care 1008 în regunea transnistreană.

248 de pacienți sunt în stare gravă, inclusiv 21 conectați la aparate de respirație asistată, 597 - în stare de gravitate medie, iar ceilalţi pacienţi sunt în stare satisfăcătoare.

Încă 125 persoane au fost tratate și externate. Bilanțul persoanelor vindecate de COVID-19 a ajuns la 4863. Până acum, au fost confirmate 1 665 cazuri de infectare în rândul angajaţilor din sistemul de sănătate. Este vorba despre 396 de medici, 21 de farmaciști, 651 de asistenţi medicali, 89 de felceri și 508 persoane care reprezintă personalul auxiliar.  

Timp de 24 de ore, în cadrul Centrului COVID-19 Chișinău au fost internate 58 de persoane cu suspecție de cornavirus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0