Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

La ce etapă au ajuns cercetările pentru elaborarea vaccinului în Rusia

© Sputnik / Максим Богодвид / Accesați arhiva multimediaРабота мобильных пунктов вакцинации в Казани
Работа мобильных пунктов вакцинации в Казани - Sputnik Moldova
Abonare
Testele clinice ale vaccinului împotriva COVID-19 ar urma să se încheie în Federația Rusă în aproximativ două luni.

CHIȘINĂU, 3 iun - Sputnik. Centrul național de cercetare pentru epidemiologie și microbiologie „Gamaleya” și Ministerul Apărării al Federației Ruse vor încheia până la sfârșitul lunii iulie testele clinice ale vaccinului împotriva COVID-19, a declarat șeful Institutului central de cercetare științifică nr-48 din cadrul ministerului de resort Serghei Borisevici, într-un interviu pentru publicația rusă Krasnaya Zvezda, transmite RIA Novosti.  

Cercetările preclinice pe primate și hamsteri s-au încheiat deja. 

„În timpul cercetărilor au fost prezentate și demonstrate inofensivitatea preparatului și eficiența. În baza rezultatelor acestor cercetări a fost elaborată documentațua științifico-tehnică pentru obținerea actelor necesare desfășurării testărilor clinice”, a declarat Serghei Borisevici. 

La rândul său, directorul Spitalului clinic militar principal care poartă numele academicianului N. N. Burdenko, generalul maior al Serviciului Medical Evgeni Kriukov, a declarat că voluntarii care vor participa la testarea vaccinului ar trebui să fie soldați prin contract. 

Центр гигиены и эпидемиологии в Санкт-Петербурге - Sputnik Moldova
China testează un medicament care ar putea stopa pandemia „fără vaccin”

El a precizat că printre cei 50 de voluntari sunt 10 lucrători medicali, inclusiv medici. 

„Toți candidații, pe lângă acordul de participare voluntară la cercetările științifice, trebuie să prezinte acte care confirmă că nu au boli cronice, inclusiv oncologice, care ar putea îngreuna desfășurarea cercetărilor clinice”, a declarat directorul spitalului. 

Mai devreme directorul Centrului științific de virusologie ”Vector” al ”Rospotrebnadzor” Rinat Maksyutov, a declarat că animalele pe care au fost efectuate testări ale vaccinului împotriva coronavirusului l-au tolerat bine.

Primele testări clinice pe oameni vor începe la sfârșitul lunii iunii - începutul lunii iulie. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0