Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Important pentru șoferi: Permisul de conducere va fi schimbat fără certificatul medical

© Sputnik / Miroslav RotariPermis de conducere
Permis de conducere - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul a dat astăzi aviz pozitiv unui proiect care prevede simplificarea procedurii de obținere a permisului de conducere. Conducătorii auto care și-au pierdut carnetul de șofer sau vor să-și schimbe numele nu vor mai fi nevoiți să prezinte certificatul medical.

CHIȘINĂU, 3 iun. - Sputnik. Veste bună pentru șoferi. Procedura de obținere a permisului de conducere va fi simplificată. Guvernul a dat astăzi aviz pozitiv unui proiect elaborat în acest sens.

Permis de conducere  - Sputnik Moldova
Cât costă permisul de conducere în Moldova - detalii
Astfel, conducătorii auto care și-au pierdut carnetul de șofer sau vor să-și schimbe numele nu vor mai fi nevoiți să prezinte certificatul medical la perfectarea acestui document. 

”În cazul de pierdere, furt sau distrugere, precum și în cazul schimbării numelui titularului emisă de autoritatea competentă din Moldova, pentru restabilirea și schimbarea acestuia, nu se solicită suplimentar adeverința medicală a conducătorului auto pentru obținerea permisului de conducere. Această condiție va fi realizată în limitele termenului valabilității permisului de conducere care are fost eliberat anterior”, a declarat ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu. 

Premierul Ion Chicu a menționat că este o inițiativă care va simplifica procedura de obținere a permisului de conducere. 

Proiectul are toate avizele pozitive. Până acum, în cazul în care șoferii pierdeau permisul de conducere, acesta trebuia să prezinte mai multe certificate eliberate de medici. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0