Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cât costă permisul de conducere în Moldova - detalii

© Sputnik / Miroslav RotariPermis de conducere
Permis de conducere  - Sputnik Moldova
Abonare
Costul pentru un permis de conducere în Moldova variază în funcție de termenul ales. În funcție de termenul ales, șoferii vor achita de la 320 de lei, eliberat în 30 de zile, până la 1920 de lei, eliberat timp de 6 ore.

Un permis de conducere în Republica Moldova se eliberează în termen de 30 și 15 zile calendaristice, 5 și 3 zile lucrătoare, în termen de 24 și 6 ore. În funcție de perioada aleasă, viitorii șoferi vor achita diferite taxe.

Permis de conducere - Sputnik Moldova
Societate
Când permisele de conducere moldovenești vor fi recunoscute în Franța

Astfel, pentru perfectarea permisului de conducere în termen de 30 de zile calendaristice un șofer va achita 320 de lei, în 15 zile – 480 de lei, în 5 zile – 960 de lei, iar în trei zile – 1280 de lei, potrivit ASP.

Persoanele care vor solicita eliberarea unui permis de conducere în termen de 24 de ore vor trebui să achite în casa Agenției pentru Servicii Publice – 1600 de lei.

Cel mai scump permis de conducere în Moldova costă 1920 de lei și acesta este perfectat în termen de 6 ore.

Permisul de conducere temporar (pe suport de hârtie) se eliberează la solicitare, iar costul acestuia este de 80 lei.

Actele necesare pentru eliberarea permisului de conducere

Pentru perfectarea primară a permisului de conducere, solicitantul trebuie să depună mai multe acte. Este vorba despre actul de identitate, iar în cazul în care actul de identitate este altul decât cel aprobat prin Legea din 9 noiembrie 1994 privind actele de identitate din sistemul naţional de paşapoarte, actul de identitate şi copia acestuia.

Veaceslav Sârbu - Sputnik Moldova
Ce faci dacă ai uitat permisul auto acasă și ești oprit de polițiști - detalii

De asemenea, solicitantul trebuie să completeze o cererea-tip, care se semnează la momentul documentării.

Pachetul de documente pentru perfectarea permisului de conducere trebuie să conțină și adeverinţa medicală ce certifică starea de sănătate, calităţile fizice şi aptitudinile necesare unui conducător de autovehicul; adeverinţa de şcolarizare; dovada achitării tarifelor pentru serviciul prestat.

Permisul de conducere temporar

Acesta (pe suport de hârtie) se eliberează la solicitare, costul căruia este de 80 lei. Ulterior solicitantul se documentează cu permis de conducere şi se pozează la staţia grafică.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0