Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

De ce opoziția nu ar fi interesată să demită Guvernul Chicu: Opinia lui Corneliu Furculiță

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание кабинета министров РМ
Заседание кабинета министров РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Opoziția nu va înainta moțiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu în aceste momente dificile pentru țară. Asta crede președintele fracțiunii PSRM din Parlament, Corneliu Furculiță.

CHIȘINĂU, 3 iun - Sputnik. Chiar dacă țara se confruntă cu o situație complicată din cauza pandemiei, Guvernul Chicu reușește să facă față dificultăților, așa că nu va fi votată o moțiune de cenzură împotriva lui. Opinia a fost exprimată de președintele fracțiunii parlamentare PSRM Corneliu Furculiță, la postul de televiziune NTV Moldova. 

Ion Chicu - Sputnik Moldova
Politică
Cât va mai rămâne în funcție Guvernul Chicu: Iată ce spune premierul

„Mulți critică Guvernul: și opoziția, și alții. Dar Cabinetul de Miniștri reușește bine să îndeplinească sarcinile care au fost trasate. În prezent nu există riscuri în ceea ce privește plata pensiilor și salariilor sau proiectele investiționale”, a declarat deputatul socialist.  

Corneliu Furculiță a remarcat că pandemia de coronavirus este o situație fără precedent și că niciun Guvern din Moldova nu s-a confruntat până acum cu o asemenea dificultăți. 

„Pandemia este un factor care nu poate fi influențat. În republică s-a creat o situație fără precedent. Cabinetul Chicu are o misiune foarte dificilă: trebuie să țină cont de cerințele tuturor - de la Biserică până la medici, profesori și deținători de patente”, a declarat Furculiță. 

Deputatul susține că este foarte dificil într-o astfel de situație să găsești un echilibru și să faci față, astfel încât în țară „să fie păstrată și activitatea economică, și măsurile de carantină, și sănătatea populației”. 

Parlamentarul este convins că opoziția se va abține de la pași radicali în ceea ce privește schimbarea Guvernului. 

„Arătați-mi o forță politică capabilă să-și asume responsabilitatea pentru situația care se va crea după demiterea Guvernului și va putea să facă față astfel încât în țară să nu existe criză. Nu este deloc ușor și, poate, tocmai asta îi face pe oponenții noștri să nu înainteze moțiune de cenzură”, a mai spus președintele fracțiunii PSRM. 

Anterior, premierul Ion Chicu a declarat că cel mai probabil nu-și va da demisia, chiar dacă actuala majoritate parlamentară se va destrăma, și va asigura interimatul funcției până la învestirea unui nou prim-ministru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0