Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cât va mai rămâne în funcție Guvernul Chicu: Iată ce spune premierul

Abonare
Premierul Ion Chicu susține că cel mai probabil nu-și va da demisia, chiar dacă actuala majoritate parlamentară se va destrăma.

CHIȘINĂU, 28 mai - Sputnik. Șeful Guvernului a participat la o emisiune de la postul de televiziune N4 și a explicat care vor fi acțiunile sale în condițiile în care coaliția PSRM-PDM se va destrăma. 

„Până nu vine noul premier, nu voi pleca. Nu pot să fac acest lucru. Nu ar fi un comportament responsabil, pentru că altfel peste 3 săptămâni nu vor mai fi bani pentru plata pensiilor și salariilor. Noi suntem concentrați pe agenda noastră, vom exercita interminatul cel mai probabil până la alegeri. Și asta pentru că opoziția nu poate forma o majoritate parlamentară sănătoasă și nu va putea forma guvern”, a declarat Ion Chicu.  

Premierul spune însă că este extrem de important ca în această perioadă de criză țara să aibă un guvern cu competențe depline. Oficialul susține că nu se prevăd rețineri la plasa pensiilor și salariilor, dacă va fi un cabinet de miniștri funcțional. 

Cei mai buni 100 de absolvenți ai promoției 2019, premiați de Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Ce spune Igor Dodon despre șansele de supraviețuire a majorității parlamentare

„În condițiile în care veniturile la buget vor fi așa cum au fost pe parcursul lunii mai, adică foarte proaste, banii pe care îi avem acum în cont, inclusiv cei de la FMI și de la plasarea valorilor mobiliare de stat, ne ajung până în luna august. Dacă se restabilesc veniturile la buget așa cum au fost până la epidemie, suntem asigurați până la sfârșitu anului. Riscuri de neachitare a pensiilor și salariilor nu sunt, pentru că acestea sunt prioritare. Și dacă nu ne vor ajunge bani pentru cheltuieli prioritare, vom tăia din altă parte”, a precizat premierul.

Anterior, și președintele Igor Dodon a remarcat că nu va fi deloc ușor să fie format un nou guvern, în cazul în care Cabinetul Chicu va fi demis.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0