Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cine acoperă costurile pentru participarea militarilor moldoveni la parada de la Moscova

© Sputnik / Александр Кряжев / Accesați arhiva multimediaВоенный парад, посвящённый 72-й годовщине Победы, в городах России
Военный парад, посвящённый 72-й годовщине Победы, в городах России - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat în această seară la emisiunea "Contrapuct", realizată de Radio Sputnik Moldova. El a dat mai multe detalii despre vizita pe care urmeasă să o întreprindă în capitală rusă.

CHIȘINĂU, 3 iun – Sputnik. În a doua jumătate a lunii iunie, președintele Igor Dodon va efectua o vizită oficială la Moscova, iar în data de 24 iunie va participa la parada militară din Piața Roșie, dedicată a 75 aniversări în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Împreună cu șeful statului, din delagația Republicii Moldova vor face parte și 75 de militari moldoveni care vor participa la parada militară.

Le Kremlin de Moscou - Sputnik Moldova
Rusia
Parada în cinstea Zilei Victoriei va avea loc pe 24 iunie la Moscova: Merge și Igor Dodon

Dodon a precizat că toate costurile petnru deplasarea continegentului de soldați care vor participa la paradă, inclusiv cursa avia, sunt acopeite de către partea rusă, iar bugetul de stat al țării noastre nu va suporta nicio cheltuială.

Igor dodon a ținut să menționeze care este importanța participării la paradă a moldovenilor.

"Eu consider că este importantă această vizită la Moscova, atât în contextul Marii Victorii în Marele Război penru Apărarea Patriei, suntem într-un an în care celebrăm 75 de ani de la această victorie. Eu am planificat să fie și pe 9 mai, dar au fost transferate aceste evenimente petnru 24 iunie. Am acceptat invitația și voi fi", a declarat Dodon la Radio Sputnik Moldova.

Amintim că în Rusia evenimentele de amploare dedicate celei de-a 75-a aniversări a Victoriei au fost amânate din cauza pandemiei de COVID-19.

Președintele rus, Vladimir Putin, a propus organizarea unei paradele de Ziua Victoriei pe 24 iunie, iar acțiunea „Regimentul Nemuritor” - pe 26 iulie.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0