Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Parada în cinstea Zilei Victoriei va avea loc pe 24 iunie la Moscova: Merge și Igor Dodon

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Accesați arhiva multimediaLe Kremlin de Moscou
Le Kremlin de Moscou - Sputnik Moldova
Abonare
Parada în cinstea împlinirii a 75 de ani de la Victoria împotriva nazismului se va desfășura în acest an la Moscova pe 24 iunie. Ceremonia solemnă urma să aibă loc pe 9 mai, dar a fost amânată din cauza pandemiei.

CHIȘINĂU, 26 mai - Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Parada Victoriei se va desfășura în acest an pe 24 iunie. 

LIVE: Владимир Путин принимает парад Президентского полка в День Победы  - Sputnik Moldova
Video
Vladimir Putin salută parada Regimentului Prezidențial de Ziua Victoriei

„O vom organiza în ziua în care în anul 1945 s-a desfășurat legendara paradă istorică a învingătorilor, când prin Piața Roșie au defilat soldații care au luptat lângă Moscova și au apărat Leningradul, au luptat la Stalingrad, au eliberat Europa și au cucerit Berlinul”, a declarat liderul de la Kremlin după întrevederea cu ministrul Apărării Serghei Șoigu.

La Parada Victoriei va participa și președintele Republicii Moldova Igor Dodon, a declarat ofițerul de presă al Președinției Carmena Sterpu pentru RIA Novosti. 

„Președintele Republicii Moldova va merge pe 24 iunie la Moscova, pentru a participa la parada organizată cu prilejul a 75 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei”, a menționat Sterpu. 

De asemenea, Vladimir Putin a propus ca marșul „Regimentului Nemuritor” să se desfășoare pe 26 iunie. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0