Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Incredibil: Iată care este rata mortalității în regiunea transnistreană comparativ cu 2019

© Sputnik / Алексей Даничев / Accesați arhiva multimediaСотрудник лаборатории ФБУЗ 'Центр гигиены и эпидемиологии в Санкт-Петербурге во время тестирования проб на коронавирус
Сотрудник лаборатории ФБУЗ 'Центр гигиены и эпидемиологии в Санкт-Петербурге во время тестирования проб на коронавирус  - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul ședinței operative a Centrului operaţional pentru gestionarea situaţiei de criză din regiunea transnistreană a fost discutată situația privind evoluția noului tip de coronavirus, precum și despre noi metode de detectare a celor infectați.

Tiraspol, 2 iun – Sputnik. În pofida pandemiei coronavirusului, rata mortalității în Transnistria s-a diminuat. Numărul de decese în cele cinci luni ale anului 2020 este cu 217 cazuri (7,5%) mai puține decât în ​​aceeași perioadă din 2019. Acest lucru a fost anunțat în cadrul unei ședințe a Centrului operaţional pentru gestionarea situaţiei de criză, informează serviciul de presă al liderului transnistrean.

”Acest lucru indică asupra eficacității măsurilor preventive luate la nivel de stat”, au subliniat membrii Centrul declarat sediul.

Până în prezent, în regiunea transnistreană au fost înregistrate aproximativ o mie de cazuri de infectare, din momentul înregistrării primului pacient. În așteptarea rezultatelor testelor se află 59 de persoane. Treizeci și opt de transnistreni au murit fiind infectați cu coronavirus, având și alte comorbidități (rata mortalității 3,8%). Deja 566 de persoane s-au recuperat din COVID-19 (57,2% din numărul de cazuri).

Медицинские работники - Sputnik Moldova
Societate
Coronavirusul a făcut noi victime în Republica Moldova

În această perioadă, au fost efectuate 8 mii 126 de teste în condiții de laborator, 713 dintre acestea în ultimele patru zile. În acest timp, au fost identificați 25 de purtători ai virusului. Se practică testarea rapidă a diferitelor categorii de cetățeni.

Starea de urgență este valabilă în continuare în regiune, intrarea străinilor este restricționată, iar starea de sănătate a transnistrenilor care s-au întors acasă din străinătate este monitorizată cu atenție. În ultimele patru zile, în regiunea transnistreană au intrat 194 de locuitori, toți fiind plasați în auto-izolare la domiciliu.

În total, în Transnistria sunt 867 de persoane plasate în carantină la domiciliu. Aceștia sunt monitorizați. Timp de câteva zile, 113 cetățeni au fost pedepsiți pentru încălcarea regimului de autoizolare, iar în total, în perioada măsurilor restrictive au fost sancționate 1 647 de persoane.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0