Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Coronavirusul a făcut noi victime în Republica Moldova

© Sputnik / Anatolii KiriakМедицинские работники
Медицинские работники - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătății a prezentat informații actualizate despre evoluția coronavirusului în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 3 iun - Sputnik. Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus rămâne deocamdată 8360. Dintre acestea 1003 au fost înregistrate în regiunea transnistreană. 

Timp de 24 de ore, la Centrul COVID-19 Chișinău au fost internați 94 pacienți cu suspecție de COVID-19.

În prezent 255 sunt în stare gravă, iar 23 dintre ei sunt conectați la aparate de respirație asistată. 619 sunt în stare de gravitate medie, iar restul sunt în stare satisfăcătoare.

Сотрудник лаборатории ФБУЗ 'Центр гигиены и эпидемиологии в Санкт-Петербурге во время тестирования проб на коронавирус  - Sputnik Moldova
Societate
Procuratura Anticorupție, focar de COVID-19

Între timp, alte 116 persoane s-au vindecat de coronavirus și au fost externate. Bilanțul persoanelor tratate de COVID-19 a ajuns la 4738

Până în prezent au fost confirmate 1646 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate. S-au îmbolnăvit 387 de medici, 21 de farmaciști, 646 de asistenţi medicali, 88 de felceri și 504 persoane care fac parte din personalul auxiliar.

Ministerul Sănătății anunță că s-au înregistrat încă două decese din cauza COVID-19. 

A decedat o femeie de 81 de ani din municipiul Chișinău. Ea a fost internată în stare gravă în data de 19 mai la Spitalul Clinic Muncipal „Arhanghelul Mihail” și mai suferea de hipertensiune arterială, diabet zaharat, angiopolineuropatie diabetică și cardiopatie hipertensivă.

A murit și un bărbat de 56 ani din municipiul Chișinău. El a fost internat în data de 6 mai la Spitalul Clinic Republican și mai suferea de cardiopatie mixtă, insuficiență cardiacă cronică și pancreatită cronică.

Numărul deceselor a ajuns astfel la 307

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0