Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pascaru: O populație bogată ar trebui să-i fie convenabilă statului

© SputnikНиколай Паскару
Николай Паскару - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul socialist Nicolai Pascaru, care a ocupat recent fotoliul de legislator în Parlamentul Moldovei, și-a împărtășit în cadrul Studioului Radio Sputnik Moldova viziunea asupra dezvoltării țării și a povestit ce și-ar dori să se schimbe.

CHIȘINĂU, 2 iun - Sputnik. Moldova nu se poate lăuda cu tradiții democratice bine înrădăcinate, pentru că trăim într-o societate democratică de doar 30 de ani. Din această cauză ne confruntăm cu probleme privind consolidarea democrației tradiționale. Una dintre principalele valori democratice reprezintă libertatea de exprimare, iar Moldova se descurcă destul de bine la acest capitol, consideră parlamentarul socialist Nicolai Pascaru.

În opinia lui, gradul libertății de exprimare în țara noastră este mult mai ridicat decât în ​​multe alte state, la noi sunt acceptate diverse puncte de vedere. Dar, în același timp, în multe privințe ne lipsesc anumite repere la care am putea să ne raportăm.

”Cred că nu avem suficientă experiență. Noi ar trebui să încercăm modelele europene sau alte modele democratice care ni se par acceptabile, dar, în același timp, trebuie să avem propriul nostru proiect național - cum vedem noi țara noastră", a subliniat Pascaru.

Potrivit deputatului, dacă vom compara Moldova cu statele asiatice în ceea ce privește democrația, țara noastră va fi cu mult înainte - atât la capitolul democrație, cât și la capitolul civilizare.

Российские туристы вылетели из Нью-Йорка в Москву - Sputnik Moldova
Scandalul Germania: ”Democrația occidentală, o escrocherie! După 90, avem vocația slugii!”
Dar dacă ne vom compara cu Elveția, Olanda sau Germania, atunci mai avem mult de lucru. Problema noastră constă în faptul că nu am reușit să consolidăm încă un stat puternic, observăm diverse structuri corupte care pur și simplu folosesc Moldova în scopurile lor, consideră deputatul. 

”Democratizarea trebuie să înceapă de la crearea condițiilor pentru oamenii obișnuiți - pensionari, muncitori, reprezentanți ai întreprinderilor mici și mijlocii. Trebuie să aibă un nivel de trai decent. De fapt, o populație bogată este convenabilă pentru stat, deoarece în acest caz statul devine bogat. Dar pentru a realiza acest lucru este necesar ca în fruntea statului să nu poată pătrunde structuri mafiotice”, a concluzionat deputatul. 

Nicolae Pascaru a ocupat devenit deputat PSRM în locul lui Oleg Teterea, care a demisionat pe 13 mai în favoarea unei noi funcții.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0