Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Scandalul Germania: ”Democrația occidentală, o escrocherie! După 90, avem vocația slugii!”

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaРоссийские туристы вылетели из Нью-Йорка в Москву
Российские туристы вылетели из Нью-Йорка в Москву - Sputnik Moldova
Abonare
Interviu cu ziaristul, scriitorul și omul politic Ilie Neacșu: ”Mascarada intitulată „Democrație” , inventată de bogații Lumii, este nu doar o farsă nevinovată, ci o escrocherie occidentală generatoare de uriașe profituri”.

BUCUREȘTI, 16 apr - Sputnik. Una dintre cele mai puternice voci al presei anilor 90, Ilie Neacșu, are un punct de vedere extrem de dur în legătură cu scandalul muncitorilor agricoli români, duși în timpul Pandemiei la muncă, fără protecție, cu viața pusă în pericol. ”Ca niște sclavi”, spune Ilie Neacșu.

”Povestea asta mi-a adus aminte de felul în care, la începutul secolului al XVII-lea, companiile englezești și olandeze transportau primii sclavi tineri din Africa, pe plantațiile coloniștilor, formate de curând pe teritoriul Nord-American”, spune Ilie Neacșu.

De fapt, vorbim de ”sclavia de azi, la fel ca de cea de ieri”, îmi spune Ilie Neacșu, citindu-mi câteva rânduri notate de el imediat după incidentul de la Cluj. Ca atare, am înnodat un dialog pe această temă - sclavia, ieri și azi - cu fondatorul celebrei publicații a anilor 90, ”Europa”.

Dragoș Dumitriu: Cum mai putem vorbi de sclavie, doar oamenii se duc pe bani la muncă?... Și se duc în lumea bună, ”liberă și democratică”, nu-i așa?...

Флаги Молдовы и России - Sputnik Moldova
Când va primi Moldova prima tranșă de 200 de milioane de euro din creditul rusesc
Ilie Neacșu: Se știe că nu mă feresc de adevăruri care deranjează! Spun ferm: imperiile n-au pierit și, drept urmare, nici comerțul cu sclavi nu a fost abolit. Iar mascarada intitulată „Democrație” , inventată de bogații Lumii, este nu doar o farsă nevinovată, ci o escrocherie occidentală generatoare de uriașe profituri.

Dragoș Dumitriu: Totuși, sclavii erau capturați, duși în lanțuri…

Ilie Neacșu: E bine să se știe că, în perioada la care m-am referit, de început al ”lumii libere”, sclavii africani erau prinși și duși cu forța… chiar în America! Astăzi, imperiile Europei de Vest, reuniți sub un stindard globalist-satanist, botezat de ctitorii masoni ”UE”, nu-i mai aduc pe sclavi cu arcanul, ci păcălindu-i cu venituri mai mari decât în țările de baștină. În locul companiilor olandeze sau englezești, au apărut intermediarii de sclavi constituiți - legal, chipurile! - în firme, care câștigă din acest comerț cu muncitori, bani frumoși.

Dragoș Dumitriu: Mai putem compara bieții sclavi de atunci, cu oamenii care azi spun că ”rezistă”, că se bat cu poliția pentru ”drepturi”?...

Donald Trump - Sputnik Moldova
Trump, decizie șoc în privința OMS în plină pandemie: ONU reacționează
Ilie Neacșu: Nu știu dacă acum sau atunci putem vorbi de vocație dominantă de a fi sclav! Cu toate că aveau staționate trupe pe teritoriul lor, aparținând diverselor imperii europene, popoarele Africii de atunci se revoltau, periodic, pentru a-și recâștiga independența și a opri dezrădăcinarea tinerilor trimiși, ca sclavi… Din păcate, acum, majoritatea celor care se dovedesc cu vocație de sclavi sunt din generațiile apărute după 1990.

Dragoș Dumitriu: În opinia mea, există o diferență între cei crescuți, educați pe vremea lui Ceaușescu și cei formați după 1989. Ca dovadă, iată, din generațiile mai vechi s-au trezit și se opun manipulării…

Ilie Neacșu: Mulțumim Cerului că noi, cei născuți după Război, am trăit și ne-am educat în condiții de mândrie națională, sub semnul demnității umane, într-o Românie Independentă și Suverană. Asta până în 1989 când ne-au cotropit, din nou, Imperiile Vestului, lupi ”echipați” în piei de miei.

Dragoș Dumitriu: În această cheie interpretați și scandalul muncitorilor agricoli trimiși în Germania… diplomatic?...

Ilie Neacșu: Incidentul devastator de la Cluj a fost organizat de Iohannis și Vela! Acești logofeți efemeri ai Germaniei trebuie să răspundă, într-o zi, în fața unui tribunal al Poporului, nu a justiției controlată de stăpâni. Din păcate, așa cum spuneam, generațiile de după 1990 s-au născut cu vocația de slugi. Să nu ne mai mirăm de ce nu mergem înainte!

Dragoș Dumitriu: Deci nu întrevedeți o variantă de a ne reveni?

Ilie Neacșu: E mult de vorbit pe tema asta! Dar, după ce am văzut în perioada asta, am o certitudine: cu oamenii stăpânilor la butoanele societății - Iohannis, Orban, Hellvig - susținuți de cei cu vocația de servitori, e greu să ne revenim.

Ilie Neacșu este jurnalist, scriitor, om politic, editor și om de afaceri - a fost senator naționalist și a fondat publicațiile ”Europa” și ”Santinela”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0