Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Avocații nu s-au prezentat: Când va fi decisă soarta lui Plahotniuc

© Sputnik / Miroslav RotariProtest la Guvernul Republicii Moldova, 09 iunie 2019
Protest la Guvernul Republicii Moldova, 09 iunie 2019 - Sputnik Moldova
Abonare
Avocații au contestat emiterea mandatului de arest pe numele lui Vlad Plahotniuc într-un dosar ce vizează „furtul miliardului”. Lui Plahotniuc i se aduc trei capete de acuzare: escrocherie, spălare de bani și organizarea și conducerea grupului criminal.

CHIȘINĂU, 2 iun – Sputnik. Avocații fostului lider al PDM Vladimir Plahotniuc au contestat decizia primei instanțe de a emite mandat de arest pe numele clientului lor. Avocații însă nu s-au prezentat astăzi la ședința de judecată de la Curtea de Apel.

Владимир Плахотнюк - Sputnik Moldova
Societate
Procuratura insistă să fie sechestrate bunurile de peste hotare ale lui Plahotniuc

Informația a fost oferită Sputnik Moldova de procurorul Ion Caracuian, de la Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale ( PCCOCS).

„Apărarea nu a participat la ședință, invocând probleme de sănătate”, a spus Caracuian.

Următoarea ședință de judecată la Curtea de Apel este programată pentru 9 iunie.

Reamintim, pe 22 mai, judecătorii au emis mandat de arestare pe un termen de 30 de zile pe numele fostului lider al Partidului Democrat Vlad Plahotniuc, care acum se află peste hotare. 

Procuratura Anticorupție insistă să fie aplicat sechestru pe proprietățile de peste hotare ale fostului lider democrat Vlad Plahotniuc. Aceasta, după ce judecătorul de instrucție a respins cinci din șase demersuri de aplicare a sechestrului pe bunurile lui Plahotniuc.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, Plahotniuc deține vile în Elveția, Franța și România, cinci autoturisme și o barcă înregistrate în Elveția, precum și patru autoturisme înregistrate în Republica Moldova, în valoare de 7,7 milioane de euro.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0