Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Procuratura insistă să fie sechestrate bunurile de peste hotare ale lui Plahotniuc

© Photo : Facebook / Vlad PlahotniucВладимир Плахотнюк
Владимир Плахотнюк - Sputnik Moldova
Abonare
Procuratura Anticorupție nu este de acord cu hotărârea judecătorilor de a sechestra doar bunurile din țară ale lui Vlad Plahotniuc și cere să fie aplicată aceeași măsură și în cazul averii de peste hotare a fostului lider al PDM.

CHIȘINĂU, 1 iun – Sputnik. Procuratura Anticorupție insistă să fie aplicat sechestru pe proprietățile de peste hotare ale fostului lider democrat Vlad Plahotniuc. Asta după ce săptămâna trecută judecătorul de instrucție a respins cinci din șase demersuri de aplicare a sechestrului pe bunurile lui Plahotniuc.

Vlad Plahotniuc  - Sputnik Moldova
Societate
Judecătorii au dispus aplicarea sechestrului pe o parte din averea lui Vlad Plahotniuc

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii, Plahotniuc deține vile în Elveția, Franța și România, cinci autoturisme și o barcă înregistrate în Elveția, precum și patru autoturisme înregistrate în Republica Moldova, în valoare de 7,7 milioane de euro.

„Procurorii au adus suficiente probe, confirmate documentar de Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale, care demonstrează că beneficiarul efectiv al proprietăților este învinuitul, chiar dacă toate sunt înregistrate pe numele unor terți”, se precizează în comunicatul emis de Procuratura Generală.

Mai mult, procurorii susțin că bunurile mobile și imobile ar fi fost procurate din banii sustrași din sistemul bancar al țării.

„Pentru a asigura recuperarea prejudiciului cauzat prin infracțiuni, procurorii insistă pe instituirea sechestrului pe proprietățile acestuia din țară și de peste hotare”, comunică serviciul de presă al Procuraturii Generale.

Amintim că Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Ciocana a admis doar unul dintre cele șase demersuri depuse de procurori și a dispus aplicarea sechestrului pe 10 imobile: pe șase apartamente și patru încăperi nelocative din Republica Moldova, estimate la circa 33 de milioane de lei. Celelalte cinci demersuri au fost respinse.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0