Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Kremlinul a comentat inițiativa lui Trump de a invita Rusia la G7

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Accesați arhiva multimediaLe Kremlin de Moscou
Le Kremlin de Moscou - Sputnik Moldova
Abonare
Dmitri Peskov a comentat inițiativa lui Donald Trump de a invita Rusia la summitul G7 din septembrie curent.

CHIȘINĂU, 2 iun- Sputnik. Kremlinul nu cunoaște detalii cu privire la propunerea enunțată de președintele SUA, Donald Trump, de a invita Rusia la summitul G7, nu există o claritate dacă această inițiativă este una oficială, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov.

Президент Дональд Трамп - Sputnik Moldova
Politică
Impact mondial! Trump a semnat limitarea protecţiei şi libertăţii reţelelor pe Internet!

“Deocamdată nu cunoaștem detaliile acestei propuneri, nu știm dacă este vorba de o inițiativă oficială. Era vorba de invitarea Rusiei și altor state în G7, în acest caz avem întrebări despre calitatea noastră și agenda discuțiilor, care va fi componența participanților”, a spus Peskov.

“Știți că președintele Putin susține orice dialog, în orice domeniu. Însă în cazul dat, pentru a reacționa la astfel de inițiative trebuie să dispunem de mai multă informație, de care, din păcate, nu dispunem”, a precizat oficialul rus.

Peskov a adăugat că există și alte mecanisme eficiente pentru dialog, așa cum este G20, care permit economiilor de frunte să discute problemele de actualitate.

Anterior, Trump a declarat că intenționează să amâne organizarea summitului G7 pentru luna septembrie și să invite la reuniune patru state, inclusiv Rusia (Rusia, India, Coreea de Sud și Australia). Ulterior, directorul Casei Albe pentru comunicare strategică, Alyssa Farah, a declarat că summitul grupului extins va permite discutarea “viitorului Chinei”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0