Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce-i lipsește Moldovei cel mai mult: Iată ce spune un deputat

© Sputnik / Мирослав РотарьПравительство РМ
Правительство РМ  - Sputnik Moldova
Abonare
În prezent, în Moldova nu există o idee națională și o înțelegere a ceea ce ne dorim, unde ne îndreptăm și pe ce cale intenționăm să mergem, a declarat deputatul socialist Vasile Bolea în cadrul unei emisiuni realizate în Studioul Radio Sputnik Moldova.

CHIȘINĂU, 2 iun - Sputnik. Moldova are nevoie de un proiect de țară, de o idee națională la elaborarea căreia trebuie să se țină cont și de părerea societății civile, și a celor care formează opinia publică pentru a-i da contur acestei idei. Procesul de identificare a acestei idei trebuie să devină subiect de ample dezbateri publice. De această părere este deputatul socialist Vasile Bolea.

”În ultimii ani, am dedicat prea mult timp problemelor geopolitice, în loc să ne concentrăm pe anumite probleme interne și să rezolvăm problemele cu care se confruntă țara noastră. Am acordat mai puțin atenție economiei, bunăstării cetățenilor, problemelor sociale, dar am discutat cu înverșunare problemele geopolitice", a declarat Bolea.

După cum a menționat deputatul, țara este obișnuită cu faptul că politicienii noștri percep Moldova ca un jucător geopolitic, capabil să influențeze cumva problemele și situațiile la scară globală. Dar asta i-a împiedicat să vadă problemele interne și să se concentreze pe rezolvarea lor.

Președintele Republicii Moldova Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Exclusiv: Igor Dodon, despre problema demografică în Moldova - Video

”Astăzi ne lipsește în societate stabilitatea politică, ca guvernul să se poată ocupa exclusiv de de problemele interne ale Moldovei: demografică, de mediu, creșterea nivelului de trai”, a subliniat Bolea.

Ar trebui să se acorde atenție dezvoltării nu numai a orașelor, ci și a zonelor rurale. Astăzi, în fiecare colț al Moldovei există internet, dar nu peste tot există canalizare și alimentare cu apă. Iar soluția unor astfel de probleme cotidiene ar trebui să fie o prioritate atât a Guvernului, cât și a autorităților în ansamblu.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0