Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Încasările la Bugetul Public Național au scăzut cu peste 200 de milioane de lei

© Sputnik / Yana ZaharovaМолдавские леи
Молдавские леи - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciul Fiscal de Stat a prezentat informațiile privind încasările la Bugetul Public Național în primele cinci luni ale acestui an.

CHIȘINĂU, 2 iun – Sputnik. Cu peste 230 de milioane de lei mai puțin a încasat Serviciul Fiscal de Stat la Bugetul Public Național în primele cinci luni ale acestui an, comparativ cu aceași perioadă a anului precedent.

Государственная Налоговая Служба - Sputnik Moldova
Societate
Anunț important de la Fisc: Ce trebuie să reușești până pe 29 mai

Informația a fost prezentată de Serviciul Fiscal, care precizează că la Bugetul Public Național din încasările Fisc-ului au fost transferate 15,2 miliarde de lei - cu 1,5% mai puțin decât în primele cinci luni ale lui 2019.

Potrivit informațiilor oficiale, la Bugetul de Stat au fost acumulate 6,2 miliarde de lei. O creștere a încasărilor s-a constatat însă la bugetele locale - s-a încasat cu 199,5 mii lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent.

Și la Bugetul asigurărilor sociale de stat s-a înregistrat o creștere. În primele cinci luni ale acestui an au fost încasate 5,6 miliarde de lei, cu peste 374 de milioane de lei mai mult comparativ cu perioada similară a anului precedent sau cu 7,2 %.

La Fondurile asigurărilor obligatorii de asistență medicală s-au acumulat 1,9 miliarde de lei - cu 56,5 milioane de lei mai mult în comparație cu perioada similară a anului 2019 sau cu 3,1 %.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0