Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un minor a fost reținut de oamenii legii: Activitățile ilegale de care se ocupa

© Sputnik / Rodion ProcaFurt telefon mobil
Furt telefon mobil - Sputnik Moldova
Abonare
Un minor de 16 ani a fost reținut de oamenii legii. Acesta este suspectat de comiterea a două furturi.

CHIȘINĂU, 2 iun - Sputnik. Un minor de 16 ani din Capitală a fost reținut de oamenii legii, fiind suspectat de comiterea a două furturi. 

furt - Sputnik Moldova
Societate
Culmea hoției: Un bărbat din Bălți a comis un furt chiar în secția de poliție

În primul caz minorul ar fi intrat într-o farmacie de pe strada Ismail, ar profitat de faptul că angajata era ocupată și, pe neobservate, a sustras telefonul marca Samsung Galaxy A40. Apoi ar fi ieșit din farmacie cu tot cu bunul furat. Prejudiciul cauzat femeii în vârstă de 46 de ani constituie 5 000 de lei.

Minorul mai este bănuit că a pătruns în Centrul de Sănătate Publică situat pe strada Hașdeu și ar fi furat dintr-o geantă care se afla ka pază 1 000 de lei și un telefon marca „Huawei”. Prejudiciul cauzat se ridică la 2 500 de lei.

În cadrul acțiunilor procesual penale, minorul și-a recunoscut vina și a mărturisit că a vândut deja telefoanele furate prin intermediul aplicației „Telegram”. Astfel, el a obținut un profit de 2 000 de lei.

Minorul este cercetat penal în stare de libertate pentru furt, infracțiune care conform legislației se pedepsește cu amendă de până la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 ore la 240 ore sau cu închisoare de până la 4 ani.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0