Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Impact mondial! Trump a semnat limitarea protecţiei şi libertăţii reţelelor pe Internet!

© AP Photo / Alex BrandonПрезидент Дональд Трамп
Президент Дональд Трамп - Sputnik Moldova
Abonare
”Au o putere imensă, dacă nu chiar fără precedent, de a modela interpretarea evenimentelor publice; să cenzureze, să șteargă sau să dispară informațiile; și de a controla ceea ce oamenii văd sau nu văd”.

BUCUREȘTI, 29 mai - Sputnik, Dragoș Dumitriu. În contextul actual, este un eveniment cu incidență globală, iar efectele sunt incalculabile. Donald Trump a deschis un nou capitol în această poveste a ultimilor 15 de ani, rețelele de ”socializare”, care au căpătat o forță colosală. Prezentăm pe scurt știrea, asupra căreia vom reveni.

Twitter, архивное фото - Sputnik Moldova
Twitter a explicat de ce postările lui Trump au fost marcate cu ”ecusonul neadevărului”
Preşedintele american Donald Trump a semnat în această noapte (timpul nostru) un ordin executiv privind limitarea protecţiei reţelelor sociale şi a libertăţii acestora în gestionarea/cenzurarea conţinutului publicat, informează presa internațională.

Trump a declarat că se așteaptă la o luptă în Justiție după acest ordin, dar a subliniat că face acest gest ”pentru a apăra libertatea de exprimare în faţa unuia din cele mai grave pericole care există”.

Trump a acuzat rețele de socializare - în special Twitter, cu care a avut el probleme – că nu se comportă ca o platformă neutră”.

Iată câteva fragmente din Ordinul Executiv dat de Donald Trump:

- ”Twitter, Facebook, Instagram și YouTube au o putere imensă, dacă nu chiar fără precedent, de a modela interpretarea evenimentelor publice; să cenzureze, să șteargă sau să dispară informațiile; și de a controla ceea ce oamenii văd sau nu văd”.

Donald Trump - Sputnik Moldova
Trump a amenințat că va închide rețelele de socializare - detalii
- ”În calitate de președinte, mi-am exprimat clar angajamentul de a dezbate liber și deschis pe internet. O astfel de dezbatere este la fel de importantă ca și online, în universitățile noastre, primăriile și casele noastre. Este esențial să ne susținem democrația”.

- ”Platformele online se angajează într-o cenzură selectivă care dăunează discursului nostru național. Zeci de mii de americani au raportat, printre alte comportamente tulburătoare, platformele online care „semnalizează” conținutul ca fiind necorespunzător, chiar dacă nu încalcă niciun termen de serviciu declarat; efectuarea de modificări inopinate și inexplicabile ale politicilor companiei care au ca efect defavorizarea anumitor puncte de vedere; și ștergerea conținutului și a conturilor întregi, fără avertisment, fără justificare și fără recurs”.

Întregul Ordin Executiv îl puteți citi aici. Este fără îndoială un gest care va schimba fața lumii – cel puțin a celei virtuale.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0