Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sute de interpreți din diverse țări ale lumii participă la festivaluri online - detalii

© Sputnik / Miroslav RotariEugenia Ursu
Eugenia Ursu - Sputnik Moldova
Abonare
Pandemia a zădărnicit planurile mai multor oameni de creaţie atât din Moldova, cât şi din întreaga lume. Totuşi a fost găsită o soluție – desfășurarea evenimentelor culturale în regim online.
Sute de interpreți din diverse țări ale lumii participă la festivaluri online - detalii

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", președintele Asociației Moldova și Minoritățile Sale, Eugenia Ursu, a declarat că pandemia de coronavirus nu împiedică organizatorii să desfășoare diverse evenimente în care sunt promovate tinerele talente. Pe lângă faptul că multe concursuri naționale au fost desfășurate în regim online, tinerii interpreți din Moldova participă și la festivaluri internaționale cu renume.

Un exemplu este Festivalul internaţional al muzicienilor improvizatori "XEO PLANET", la care au participat interpreți din țări precum România, Rusia, Franța, Spania, Macedonia, Israel, Vietnam, Germania, Estonia ș.a.

"Acesta este un festival renumit, dedicat unui tânăr talentat al cărui pseudonim a fost XEO și care din păcate nu mai este printre noi. El a decedat la vârsta de 27 de ani și a fost un bun violonist, pianist și compozitor. Este o mare pierdere pentru noi toți, de aceea mama lui organizează de 6 ani consecutiv acest festival la care participă foarte mulți tineri", a declarat pentru Sputnik membra juriului Eugenia Ursu.

Un alt festival de anvergură care se desfășoară și în prezent este Festivalul World Vision la care participă peste 700 de interpreți din peste 40 de țări ale lumii. Concursul decurge în patru etape, iar participanții care vor ocupa locurile I, II și III vor fi premiați.

Дирижер Ли Отта - Sputnik Moldova
Orchestră, artiști, juriu: Festivalul online al cântecelor de război

"În finală vor concura 12 participanți. Cei mai buni se vor alege cu premii", a remarcat Eugenia Ursu.

De menționat este că Eugenia Ursu este organizatoarea unuia dintre cele mai importante evenimente desfășurate în Republica Moldova – Festivalul-Concurs internațional de cântec, artă vocală, artă instrumentală, dans și modeling "Constelația Talentelor", care unește participanți din peste 20 de țări ale lumii. În cadrul festivalului, președinte al juriului este binecunoscutul artist din Federația Rusă Bedros Kirkorov.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0