Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Anunț important de la Fisc: Ce trebuie să reușești până pe 29 mai

© Sputnik / Miroslav RotariГосударственная Налоговая Служба
Государственная Налоговая Служба - Sputnik Moldova
Abonare
Termenul limită de depunere a declarației cu privire la impozitul pe venit pentru persoanele fizice a fost modificat de Fisc, în legătură cu starea de urgență declarată ca urmare a pandemiei cu COVID-19.

CHIȘINĂU, 5 mai – Sputnik. Declarația cu privire la impozitul pe venit pentru anul 2019 (Forma CET18) poate fi depusă de către persoanele fizice până pe data de 29 mai 2020, anunță Serviciul Fiscal de Stat. 

Impozitul pe venit pentru persoanele fizice constituie 12% din venitul anual impozabil.

Cetățenii pot depune declarația on-line sau la orice subdiviziune a Serviciului Fiscal de Stat, indiferent de locul de domiciliu sau de reședință.

дом - Sputnik Moldova
Chiria cu contract: Ce amenzi plătesc proprietarii ce nu-și declară găzdașii

Sunt obligate să depună Declarația cu privire la impozitul pe venit persoanele fizice care nu desfășoară activitate de întreprinzător și care:

- sunt persoanele fizice nerezidente cu venituri obținute conform art.74 din Codul fiscal;

- direcționează un cuantum procentual din impozitul pe venit calculat anual la buget;

- solicită spre restituire impozitul pe venit achitat în plus.

Totodată, dreptul de a prezenta Declarația cu privire la impozitul pe venit îl au toți contribuabilii care doresc să facă acest lucru, conform articolului 83 din Codul fiscal.

Reamintim că, în timpul depunerii declarației cu privire la impozitul pe venit, persoanele fizice au dreptul sa desemneze un cuantum procentual de 2% din suma impozitului pe venit calculat anual la buget către unul dintre beneficiarii desemnării procentuale.

Pentru aceasta, persoana fizică trebuie să fie rezidentă și să nu dețină datorii la plata impozitului pe venit pentru perioadele fiscale anterioare. Lista beneficiarilor desemnării procentuale este accesibilă pe pagina oficială a Agenției Servicii Publice.

Impozitul pe venit poate fi achitat prin intermediul serviciului „Achitarea on-line a impozitelor și taxelor de către persoanele fizice-cetățeni” de pe portalul www.sfs.md sau prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice Mpay.

Contribuabilii pot obține informații suplimentare apelând Centrul Unic de Apel al Serviciului Fiscal de Stat, la numărul 0-8000-1525 (apel gratuit).

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0