Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Militarii moldoveni vor participa la Parada Victoriei de la Moscova

© Sputnik / Denis Grishkin / Accesați arhiva multimediaParadă în Piața Roșie
Paradă în Piața Roșie - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon a acceptat invitația părții ruse de a participa la sărbătorile dedicate Zilei Victoriei în al doilea război mondial.

CHIȘINĂU, 2 iun – Sputnik. Militarii moldoveni vor participa la parada prilejuită de cea de-a 75-a aniversare a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei, care este programată pentru 24 iunie, la Moscova.

Президент РФ Владимир Путин и президент Молдавии Игорь Додон (справа) во время встречи в рамках саммита Высшего Евразийского экономического совета и глав приглашенных государств во Дворце независимости в Нур-Султане - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon va participa la parada militară de la Moscova, la invitația lui Vladimir Putin

Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de purtătorul de cuvânt al șefului statului, Carmena Sterpu.

„Da, militarii moldoveni vor participa la paradă”, a declarat sursa.

În Rusia, evenimentele de amploare dedicate celei de-a 75-a aniversări a Victoriei au fost amânate din cauza pandemiei de COVID-19.

Președintele rus, Vladimir Putin, a propus organizarea unei paradele de Ziua Victoriei pe 24 iunie, iar acțiunea „Regimentul Nemuritor” - pe 26 iulie.

Președintele Igor Dodon a declarat că a primit o invitație din partea președintelui Federației Ruse de a participa la evenimentele dedicate Zilei Victoriei.

Igor Dodon a declarat că, în opinia sa, este corect să meargă la Moscova pentru a participa la aceste evenimente, pentru că cine nu respectă trecutul nu are parte de viitor.

Întrebat dacă va fi nevoit să se autoizoleze timp de 14 zile, după revenirea din Rusia, președintele Dodon a spus că, din câte cunoaște, funcționarii nu trebuie să se autoizoleze timp de două săptămâni, dar că va clarifica ulterior acest aspect. De asemenea, șeful statului nu a fost în măsură să precizeze ce cheltuieli va necesita deplasarea sa la Moscova.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0