Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Bani pentru locuitorii de la sate, care vor să dezvolte economia rurală - Detalii

© Sputnik / Yana ZaharovaМолдавские леи
Молдавские леи - Sputnik Moldova
Abonare
Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agriultură vine cu o veste bună pentru cei din mediul rural, care doresc să implementeze proiecte și au nevoie de bani. Iată despre ce este vorba.

CHIȘINĂU, 2 iun – Sputnik. Cei care locuiesc în mediul rural și doresc să implementeze anumite proiecte pot depune de astăzi cereri pentru obținerea subvențiilor în avans. Despre asta a anunțat Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură. Proiectul are drept scop diversificarea economiilor rurale prin activități nonagricole.

Sunt eligibili pentru obținerea subvențiilor în avans persoanele juridice sau fizice înregistrate în localitățile rurale, care creează sau dezvoltă activități nonagricole precum:

  • proiecte privind diversificarea economiei rurale, prin înființarea și renovarea atelierelor de întreținere a tehnicii și echipamentelor, ateliere de cizmărie;
  • proiecte privind înființarea centrelor de instruire și formare pentru însușirea profesiilor;
  • proiecte privind înființarea taberelor de odihnă pentru copii;
  • proiecte privind construcția, modernizarea și dotarea sălilor de cinema, a posturilor locale de televiziune și radio;
  • proiecte privind construcția, reconstrucția și utilarea punctelor de comercializare directă doar a produselor alimentare și nealimentare autohtone;
  • proiecte privind păstrarea, dezvoltarea și diversificarea activităților de artizanat şi meșteșuguri tradiționale;
  • proiecte privind dezvoltarea și promovarea serviciilor și activităților de turism rural.

Pentru astfel de proiecte, valoarea subvenției acordate va constitui 50% din valoarea investiției eligibile, dar nu va depăși suma de 1 000 000 de lei.

Deputat: Are sau nu Guvernul o viziune de a sprijini agricultura pe timp de criză>>>

Radu Mudreac - Sputnik Moldova
Datorii de 650 de milioane de lei la AIPA: Deputații cer să fie efectuat un audit
Solicitanți de subvenții în cadrul acestei măsuri vor ține cont de următoarele condiții. Proiectul trebuie să fie implementat într-o localitate rurală și să aibă la bază un deviz de cheltuieli ale lucrărilor și/sau serviciilor prevăzute. Trebuie remarcat și faptul că implementarea proiectului nu va depăși 24 de luni.

Potrivit unui comunicat de presă al AIPA, cel de-al doilea apel de subvenționare în avans se va derula până în data de 22 august.

Evaluarea și selecția finală a proiectelor investiționale care au îndeplinit criteriile de eligibilitate va fi realizată de către Comisia de evaluare și selecție.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0