Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Datorii de 650 de milioane de lei la AIPA: Deputații cer să fie efectuat un audit

© Sputnik / Miroslav RotariRadu Mudreac
Radu Mudreac - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Comisiei parlamentare de profil, deputatul Radu Mudreac, a declarat în studioul Sputnik Moldova că autoritățile vor efectua un audit la AIPA, pentru a vedea de unde s-au acumulat restanțe de 650 de milioane de lei la fondul de subvenționare.
Scandalos: Deputații cer audit al Curții de Conturi la AIPA-datorii de milioane de lei

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură va păși în noul an cu probleme, mai precis cu restanțe fabuloase de 650 de milioane de lei la fondul de subvenționare în agricultură. După ultimele audieri în cadrul Comisiei parlamentare de agricultură și industrie alimentară, deputații i-au recomandat Guvernului și instituțiilor statului să efectueze un audit la AIPA. Radu Mudreac spune că fondul de subvenționare în agricultură este în pericol, de aceea, pentru anul viitor Guvernul va trebui să facă o rectificare a bugetului de stat și să efectueze și un audit la AIPA.

„Va trebui să modificăm bugetul de stat pentru anul viitor, pentru a suplini fondul pentru agricultură. Evident că AIPA a dat dovadă de un management defectuos și acest fapt l-am menționat în hotărârea comisiei. A fost înaintată Guvernului propunerea de a efectua un audit în regim de urgență, pentru a vedea de unde s-au acumulat 650 de milioane de lei restanțe. Este o sumă fabuloasă care pune în pericol efortul statului de sprijini ramura agricolă”, a punctat Radu Mudreac.

Potrivit Legii Bugetului de Stat pentru 2020, fondul de subvenționare în agricultură este estimat la 1 miliard de lei.

Fluxul de știri
0