Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Kosaciov: Acuzațiile de implicare a Rusiei în protestele din SUA sunt un fals

© Sputnik / Asatur YesayantsПредседатель Комитета по международным делам Совета федерации России Константин Косачев
Председатель Комитета по международным делам Совета федерации России Константин Косачев - Sputnik Moldova
Abonare
Acuzațiile la adresa Federației Ruse privind implicarea în protestele violente din SUA reprezintă o altă campanie antirusească bazată pe falsuri, potrivit șefului Comitetului Internațional al Consiliului Federației, Konstantin Kosaciov.

CHIȘINĂU, 1 iun - Sputnik. Ca întotdeauna, acuzațiile la adresa Rusiei privind organizarea protestelor în Statele Unite fac parte dintr-o nouă campanie antirusească bazată pe falsuri, a declarat șeful Comitetului Internațional al Consiliului Federației, Konstantin Kosaciov, informează RIA Novosti.

Fostul consilier al președintelui american pentru securitate națională, Susan Rice a declarat mai devreme că Rusia ar putea sta în spatele violențelor din timpul protestelor din SUA. Rice nu a adus nicio dovadă sau faptă concretă.

”Am ajuns să o vedem și pe asta. Mașina americană de știri false s-a dezlănțuit cu mult zgomot, gâfâind și suflând, cu o acțiune demult planificată”, a scris Kosaiov pe pagina sa de Facebook.

”Și asta ar fi foarte amuzant. Dar va fi trist, pentru că ar putea fi prima rândunică, din urma căreia ar putea veni stoluri de ciori”, a spus senatorul, subliniind că în SUA ”nu miroase a bine".

 

Parlamentarul speră că măcar de această dată Washingtonul „va ajunge să conștientizeze toată gravitatea situației din orașele americane (sinceră compasiune pentru toți cei care au suferit și pentru cei care vor suferi în continuare) și un instinct elementar de autoconservare care să nu admită să se facă jocuri politice pe seama unei tragedii naționale".

Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova
Rusia
Zaharova: Declarațiile privind implicarea Rusiei în protestele din SUA, o manipulare

Kosaciov a menționat de asemenea că afirmația lui Rice este „o insultă directă - nu atât față de Rusia, care, pur și simplu, nu este și nu poate fi în această situație, cât la adresa propriilor cetățeni și a memoriei cetățeanului american George Floyd”.

Revoltele au izbucnit în Minneapolis și în alte câteva orașe după moartea afro-americanului George Floyd, din cauza poliției. Pe Internet au apărut imagini video în care a fost surprins momentul încătușării acestuia de către polițiști, l-au pus la pământ și s-au lăsat toți trei peste el, unul dintre ei punându-i genunchiul pe gât. Floyd din videoclip spune de mai multe ori că nu poate respira, apoi nu se mai opune. A murit puțin mai târziu în secția de terapie intensivă. După începerea revoltelor, patru polițiști au fost concediați, iar unul dintre ei a fost acuzat de omor din imprudență.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0