Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Comerțul ambulant revine pe străzile din Chișinău: Decizia autorităților

© Sputnik / Miroslav RotariEskimo
Eskimo - Sputnik Moldova
Abonare
Veste îmbucurătoare pentru amatorii de înghețată și răcoritoare. Aceste produse vor deveni mai accesibile pentru cetățeni.

CHIȘINĂU, 1 iun – Sputnik. Începând de astăzi și până pe 31 octombrie, în Chișinău este permis parțial comerțul cu înghețată și băuturi răcoritoare, în parcuri sau în stradă. Precizarea a fost făcută de primarul Chișinăului, Ion Ceban, pe pagina sa de Facebook.

Вячеслав Ионицэ - Sputnik Moldova
Cât de pregătiți suntem să dezvoltăm comerțul electronic: Iată ce spun experții economici

Potrivit edilului, comerțul cu înghețată, băuturi răcoritoare și produse de patiserie se înscrie în acțiunile perioadei estivale și se va desfășura în grădinile publice, parcurile și scuarurile din Capitală, precum și pe străzile și bulevardele principale ale orașului. Acesta mai spune că în fiecare zonă de odihnă va fi amplasată doar câte o unitate de comerț ambulant, iar în spațiile cu circulație pietonală intensă, până la trei unități de comerț ambulant.

„Precizez că acest gen de comerț este prevăzut doar pentru perioada estivală, urmând ca agentul economic să asigure evacuarea unității de comerț ambulant, odată cu expirarea termenului prevăzut în autorizația de amplasare”, scrie Ion Ceban.

Primarul a mai spus că activitatea comercială ambulantă stradală, în sezonul estival din acest an, se va efectua cu respectarea strictă a măsurilor de prevenire și diminuare a răspândirii infecției COVID-19.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0