Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

SUA acuză Rusia de implicare în protestele din Minneapolis

Abonare
Susan Rice, fost consilier pentru securitatea națională al lui Barack Obama, a acuzat Rusia de implicare în protestele din SUA.

În SUA continuă demonstrațiile în masă provocate de decesul bărbatului de culoare George Floyd. Acesta a murit la sfârșitul lui mai, în timpul reținerii de către Poliție în orașul Minneapolis, statul Minnesota. Incidentul a provocat proteste în întreaga țară. De câteva zile, sute de persoane ies pe străzile din Minneapolis, New York, Washington și alte orașe mari din SUA, demonstrând împotriva abuzurilor poliției.

Протестующие у полицейского участка в Миннеаполисе, штат Миннесота, США - Sputnik Moldova
Kremlinul, despre “implicarea Rusiei în violențele din SUA”

În unele localități, manifestațiile pașnice au degenerate în dezordini și ciocniri cu poliția. Demonstranții jefuiesc magazinele, sparg vitrinele și dau foc containerelor de gunoi. În timpul protestelor a fost rănit reporterul RIA Novosti, Mihail Turghiev, motiv pentru care ambasada Rusiei a expediat o notă Departamentului de Stat.

Totodată, într-un șir de state, în ajutorul poliției au fost expediați reprezentanții Gărzii Naționale a SUA, însă nici aceasta, nici gloanțele de cauciuc sau gazele lacrimogene nu au reușit să reducă tensiunile.

În acest context, fostul consilier a lui Barack Obama, Susan Rice, a venit cu acuzații la adresa Rusiei. De ce se face vinovată de această data Moscova și ce atribuții are buncărul lui Donald Trump la toată această poveste aflați în materialul video realizat de Sputnik.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0