Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Kremlinul, despre “implicarea Rusiei în violențele din SUA”

© AP Photo / John MinchilloПротестующие у полицейского участка в Миннеаполисе, штат Миннесота, США
Протестующие у полицейского участка в Миннеаполисе, штат Миннесота, США - Sputnik Moldova
Abonare
Kremlinul a declarat că aluziile la o presupusă implicare a Rusiei în violențele din SUA sunt nedrepte și greșite și nu reprezintă poziția oficială a Washingtonului.

CHIȘINĂU, 1 iun – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că aluziile la o presupusă implicare a Rusiei în dezordinile din SUA reprezintă o insinuare nedreaptă și greșită, care nu reprezintă o poziție oficială a Washingtonului.

Полицейский Лос-Анджелеса на фоне горящей машины во время протестов  - Sputnik Moldova
Ciocniri și revolte: Proteste ample în SUA - Foto

Fostul consilier prezindențial din SUA pentru securitatea națională Susan Rice a declarat mai devreme că în spatele violențelor din SUA s-ar afla Rusia. Rice nu a prezentat însă niciun fel de fapte în susținerea acestor afirmații.

“Orice insinuări, precum cea pe care ați menționat-o, evident, sunt absolut nedrepte, greșite și, din câte înțelegem, astfel de insinuări nu reflectă punctul de vedere oficial al Washingtonului”, a spus Peskov, fiind întrebat de jurnaliști cum apreciază declarația lui Rice.

Mai multe orașe din SUA sunt cuprinse de un val de proteste și dezordini de stradă după moartea unui bărbat de culoare, George Floyd, din cauza acțiunilor disproporționate ale unor polițiști. Unul dintre reprezentanții forțelor de ordine a fost acuzat de ucidere din imprudență.

La Washington, a fost decretată stare de asediu pentru capitala Statelor Unite și Districtul Columbia. Decizia a fost luată după ce noi manifestaţii violente au avut loc în apropiere de Casa Albă – iar măsura a fost anunţată de primarul oraşului, Muriel Bowser.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0