CHIȘINĂU, 1 iun - Sputnik. Mai mulți participanți la conflictul de la Nistru au organizat duminică un nou protest pe timp de pandemie. Manifestanții au cerut îmbunătățirea situației sociale și demisia Guvernului și a președintelui. De ce activismul politic este manifestat în mare parte de combatanți a explicat politologul Ian Lisnevschi în studioul Sputnik Moldova.
„Combatanții au fost întotdeauna parte a mișcărilor politice, susținând ba unul, ba altul partid. Și acum ei manifestă în favoarea anumitor forțe politice. Cel mai probabil, asta este o încercare de a le demonstra tuturor că în țară nu totul merge bine în țară”, a menționat Lisnevschi.
Mitingul din 31 mai a fost deja al treilea al combatanților din primăvara trecută. Se creează impresia că locuitorii Capitalei vor începe să perceapă aceste mitinguri drept un proces firesc. Este foarte posibil ca protestele combatanților să continue, dar interesul societății față de ele nu va fi foarte mare, consideră politologul.
„Din păcate, din anul 2015 viața politică a fost suprasaturată de diferite mitinguri, care se încheiau fără anumite urmări. După aceste proteste nu existau nici negocieri, nici rezultate. Nimeni din acei care protestau în 2015 nu a putut să se laude că a obținut anumite rezultate pentru electoratul pe care îl reprezintă”, a remarcat Ian Lisnevschi.
Tocmai din această cauză, consideră politologul, interesul societății față de proteste este scăzut, iar oamenii nu văd sensul desfășurării mitingurilor.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova