Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Agenția de Investiții, în ajutorul prestatorilor de servicii turistice locale

© Sputnik / OsmatescoRodica Verbeniuc
Rodica Verbeniuc - Sputnik Moldova
Abonare
Agenției de Investiții a lansat o campania națională intitulată ”Încă un pic și #NeamPornit!” Încotro vor să ajungă autoritățile?
Agenția de Investiții, în ajutorul prestatorilor de servicii turistice locale

Covid-19 a pus la pământ turismul din Republica Moldova. Indiferent că vorbim de proprietarii de agropensiuni, vinării, ghizi sau organizatori de diverse activități și drumeții, odată cu ridicarea restricțiilor impuse de autorități, vor avea misiunea grea de a se pune pe picioare. Dar cum va fi posibil acest lucru în contextul în care COVID-19 va tăia din pofta turiștilor străini de a ne vizita țara?

Pe fundalul crizei creată de pandemie și a incertitudinii în care s-au pomenit prestatorii de servicii turistice din țara noastră, Agenția de Investiții vine în ajutorul acestora. Astfel, recent a fost lansată campania națională intitulată - încă un pic și #NeamPornit, ce are scopul de a promova destinațiile turistice din țară și a susține agenții economici din industria turismului intern.

„Campania nu a fost planificată în acest an, dimpotrivă, noi lucram la un proiect de promovare a turismului local pe exterior. Dar criza pandemică a fost un moment de regândire, reconceptualizare a strategiilor de promovare, a activităților instituției. Respectiv, am venit cu această campanie cu scopul de a redresa situația din sectorul turistic și în ajutorul reprezentanților acestui sector”, a declarat directorul general al Agenției de Investiției, Rodica Verbeniuc, pentru Sputnik Moldova.

În contextul în care COVID-19 va reduce numărul de turiști străini care ne vor vizita țara, directorul general al Agenției de Investiții spune că reprezentanții turismului intern trebuie să se axeze pe turistul local, dar mai întâi de toate trebuie să afle care este profilul acestuia. Astfel, a fost lansat un sondaj prin intermediul căruia se încearcă să se afle care sunt așteptările turistului local de la o călătorie prin Republica Moldova, ce gen de odihnă îi place, dar și cât este dispus să scoată din buzunar pentru o zi de odihnă în țară.

„Facem un apel către toți cetățenii acestei țări să călătorească în propria țară. Campania este multidimensională și presupune mai multe etape și elemente. La prima etapă, i-am îndemnat pe internauți să posteze pe pagina de Facebook a Campaniei o poză de la o destinație turistică de la noi, astfel încât oamenii să cunoască despre aceste destinații. Ulterior, am lansat un sondaj”, spune Rodica Verbeniuc.

Natalia Țurcanu - Sputnik Moldova
Natalia Țurcanu: Turismul din țară va avea nevoie de cel puțin doi ani pentru a-și reveni

Chestionarul poate fi găsit pe pagina de Facebook a campaniei #NeamPornit, iar completarea lui durează doar 7 minute.

„Vă îndemnăm să completați chestionarul și să îndemnați și prietenii să o facă. Nu vă va lua mult timp, doar 7 minute. Dar completarea acestui chestionar este foarte importantă pentru noi, deoarece ulterior urmează să elaborăm un set de recomandări pentru agențiile de turism ca să creeze produse interne adaptate la necesitățile turistului local”, adaugă Rodica Verbeniuc.

Inițiatorii campaniei spun că își propun să elaboreze și o harta digitală, unde vor putea fi găsite locațiile și traseele turistice.

„Harta digitală va fi bilingvă – în română și rusă, și cu posibilitatea de a fi tradusă și în engleză pentru a fi o sursă internațională ușoară de a stabili trasee turistice convenabile, în funcție de interese și distanțe”, conchide directorul general al Agenției de Investiții Rodica Verbeniuc.

Precizăm că, anul trecut, prin intermediul agențiilor de turism țara noastră a fost vizitată de 19 mii de turiști străini. În același timp, 300 de mii de moldoveni s-au odihnit, în 2019, peste hotare.

Fluxul de știri
0