Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Agenția Servicii Publice activează de astăzi ca înainte de pandemie - Detalii

© Sputnik / Miroslav RotariPașaport
Pașaport  - Sputnik Moldova
Abonare
Agenția Servicii Publice asigură începând de astăzi tot spectrul de servicii pe care îl presta înainte de pandemie, până la stabilirea restricțiilor în contextul stării de urgență.

CHIȘINĂU, 1 iun - Sputnik. Agenția Servicii Publice activează de astăzi ca înainde de pandemie. Angajații ASP și cetățenii care solicită serviciile instituției vor trebui însă să respecte cu strictețe normele pentru prevenirea răspândirii infecției COVID.19.

Chefs cooking at the Vanil restaurant - Sputnik Moldova
Societate
Mai târziu decât ne-am așteptat: Când se redeschid restaurantele și cafenelele

„Până la această etapă, nu toate serviciile ASP erau prestate, inclusiv eliberarea pașapoartelor, buletinelor. De la 1 iunie se permit aceste activități”, a declarat anterior prim-ministrul Ion Chicu.

Până acum serviciile publice erau prestate doar conform programării prealabile (cu excepția serviciilor de identificare, înmatriculare a vehiculelor și a serviciului de înregistrare a decesului) și cu respectarea obligatorie a normelor de protecție și prevenire a  infecţiei COVID–19.

Vineri, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a anulat un set de restricții care au fost aplicate anterior pentru a preveni răsândirea coronavirusului.

Astfel, din data de 8 iunie se vor redeschide centrele comerciale, cu excepția unităților de alimentație publică și diverstisment din interiorul acestora. 

Iar începând cu 5 iunie se va permite oficierea slujbelor în biserici, dar și organizarea altor manifestații cu caracter religios. Totuși, credincioșii vor trebuie să aibă grijă și să respecte măsurile de protecție împotriva coronavirusului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0