Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mai târziu decât ne-am așteptat: Când se redeschid restaurantele și cafenelele

© Sputnik / Anton Denisov / Accesați arhiva multimediaChefs cooking at the Vanil restaurant
Chefs cooking at the Vanil restaurant - Sputnik Moldova
Abonare
Deși dimineață șeful statului a anunțat că, cel mai probabil, cafenelele și restaurantele se vor redeschide pe 1 iunie, Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a decis în această seară că localurile se vor redeschide mai târziu.

CHIȘINĂU, 25 mai - Sputnik. Cafenelele și restaurantele se vor redeschide pe 15 iunie. O decizie în acest sens a fost luată de către Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate publică. 

Localurile vor trebui să țină cont însă de instrucțiunea privind prevenirea infecției COVID19 în activitatea instituțiilor de alimentație publică. Cafenelele și restaurantele vor putea fi frecventate doar cu respectarea anumitor reguli antiepidemice. 

Автобус - Sputnik Moldova
Societate
De când se reia transportul internațional de pasageri: Decizia Comisiei Sănătate Publică

„Vorbim de o distanță de 1,5 metri între mese, maxim șase persoane la o masă în interiorul sălii, la terasă maxim opt persoane, cu excepția familiilor rudelor de gradul 1 și 2. Programul de lucru nu va fi afectat. Se va acorda o mai mare atenție curățeniei. Mesele vor fi igienizate după fiecare consumator. Încăperile vor fi aerisite la fiecare 2 ore”, a explicat pentru Sputnik Moldova președintele Asociației Naționale a Restaurantelor și Localurilor de Agrement, Aneta Zasavițchi.

Nu toate localurile se vor redeschide însă pe 15 iunie. Și asta pentru că mulți agenți economici au dat în faliment din cauza faptului că nu au avut clienți în perioada de izolare.  

„Unii deja au renunțat la această afacere și și-au scos restaurantele de vânzare sau în chirie din cauza greutăților financiare pe care le-au avut în aceste două luni și jumătate cât ne-am aflat în stare de urgență și estimăm că până la sfârșitul anului vom avea aproximativ 40-50% din unitățile de alimentație publică ”își vor sista activitatea definitiv”, a declarat pentru Sputnik Moldova Aneta Zasavițchi.

Tot de la jumătatea lunii următoare vom avea acces la serviciile sălilor de sport și fitness, fără vestiar, baie, piscină, cu respectarea strictă a măsurilor de sănătate publică.

În funcție de evoluția și tendința situației epidemiologice a infecției COVID-19, măsurile restrictive vor fi revizuite.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0