Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Peste 250 de pacienți se află în stare gravă din cauza COVID-19

Abonare
Ministerul Sănătății a prezentat informația cu privire la starea de sănătate a pacienților bolnavi de coronavirus. Potrivit datelor oficiale, 251 de persoane se află în stare gravă.

CHIȘINĂU, 31 mai - Sputnik. Potrivit informațiilor oficiale, până acum în țară s-au înregistrat 8 098 de cazuri de infecție cu COVID-19, dintre care 994 în regiunea transnistreană. Din acest număr, 251 de pacienți sunt în stare gravă, iar 22 de persoane se află la respirație asistată. Totodată, 636 de oameni sunt în stare de gravitate medie, iar ceilalţi pacienţi sunt în stare satisfăcătoare.

термо сканер - Sputnik Moldova
Societate
Șeful ANSP a făcut bilanțul infecției COVID-19 în Moldova și a vorbit despre prognoze

Până acum au fost confirmate 1 612 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici - 381, asistenţi medicali - 626, felceri - 87, farmacişti - 21, personal auxiliar - 497 persoane. Peste 64 la sută dintre angajații medicali s-au tratat deja de coronavirus și au revenit la muncă. 18 angajați medicali au decedat din cauza infecției, ceea ce reprezintă un procent din totalul personalului infectat. 

În ultimele 24 de ore, în cadrul Centrului COVID-19 au fost internate 38 persoane cu suspecție de coronavirus. Pe parcursul zilei de ieri au fost externate 126 de persoane. În total, 4 581 de persoane au fost tratate de COVID-19.

Astăzi au murit trei persoane: doi bărbați și o femeie. Astfel, numărul deceselor a ajuns la 294. Din totalul persoanelor decedate, 99 la sută aveau cel puțin încă o boală, iar 85% dintre victime sufereau de maladii cardiovasculare. Vârsta medie a persoanelor decedate este de peste 66 de ani. Până acum, au fost testați 49 de mii de oameni și au fost efectuate 51 de mii de teste.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0