Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Oamenii cer ca în weekend transportul public să circule: Răspunsul primarului Ion Ceban

© Photo : Miroslav RotariChișinău, martie 2020
Chișinău, martie 2020 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Primarul Ion Ceban a anunțat că mai mulți locuitori ai Capitalei le-au solicitat autorităților municipale să le pună la dipoziție transportul public în zilele de sâmbăta și duminică. Edilul-șef a anunat că se va adresa Comisiei pentru Sănătate Publică.

CHIȘINĂU, 31 mai - Sputnik. De mai mult timp deja locuitorii Capitalei nu au transport public în weekend. Această decizie a fost luată inițial de Comisia pentru Situații Expeționale, iar recent de Comisia pentru Sănătate Publică care a dispus ca transportul să fie sistat pe toată durata lunii iunie în zilele de sâmbătă și duminică. Primarul Ion Ceban susține că a primit mai multe solicitări de la oameni, în care îi cer să le pună la dispoziție troleibuzele și autobuzele în weekend.

Cimitirul Armenesc - Sputnik Moldova
Societate
Decizie de ultimă oră a Comsiei Naționale de Sănătate Publică privind Paștele Blajinilor

”Vom face aceste recomandări suplimentar la Comisia Națională pentru Sănătate Publică, poate unele lucruri pot fi revizuite, cu program restrâns sau cu program restricționat așa cum ne-am obișnuit să o facem dimineața și seara”, a declarat Ion Ceban.

Vineri, premierul Ion Chicu spunea că transportul public nu va circula în Chișinău și Bălți în data de 7 și 8 iunie, atunci când va fi sărbătorit Paștele Blajinilor. Totuși, Ion Ceban susține că va încerca să discute cu autoritățile acest subiect.

”Trebuie să vedem în ce formulă urmează să ajungă oamenii la cimitirele din Capitală”, a mai spus Ion Ceban. 

Premierul Ion Chicu a anunțat că Paștele Blajinilor, care a fost transferat de pe data de 26 și 27 aprilie pe 7 și 8 iunie nu va fi amânat, dar pentru că riscurile de infectare cu COVID-19 nu au dispărut, oamenii vor trebui să țină cont de măsurile de protecție. De precizat este că transportul public în Chișinău și Bălți va fi sistat în toate weekend-urile din perioada Stării de Urgență în Sănătate Publică, adică până în data de 30 iunie. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0