Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

China vrea să testeze vaccinul împotriva COVID-19 în alte țări - iată de ce

© REUTERS / THILO SCHMUELGENCoronavirus
Coronavirus  - Sputnik Moldova
Abonare
Republica Populară Chineză a demarat studiile asupra unui vaccin împotriva noului tip de coronavirus și speră să fie testat în străinătate. Motivul invocat - va ajuta la obținerea unor rezultate mai rapide și mai precise.

CHIȘINĂU, 2 apr - Sputnik. Oamenii de știință chinezi examinează posibilitatea de a efectua o parte din studiile asupra unui vaccin împotriva noului tip de coronavirus în străinătate pentru a obține rezultate mai precise privind eficacitatea medicamentelor, scrie publicația South China Morning Post, citată de RIA Novosti.

Studiile clinice asupra unui vaccin împotriva noului tip de coronavirus au început în China pe 16 martie. În acestea au fost implicați 108 voluntari, care au fost împărțiți în 3 grupuri a câte 36 de persoane.

Coronavirus  - Sputnik Moldova
Rusia
În Rusia, au fost create trei medicamente pentru combaterea COVID-19 - detalii

Primului grup de voluntari li se va administra o doză mică de vaccin dezvoltat în China, celui de-al doilea - o doză medie, iar celui de-al treilea - ridicată. Studiile clinice vor avea loc înainte de sfârșitul anului. Prima fază de testare a început deja, iar vaccinul a fost administrat voluntarilor, dar încă nu este anunțat exact la câtă lume.

Potrivit lui Chen Lin, virusolog la Laboratorul de Boli Respiratorii de Stat din China, mii de persoane vor fi necesare pentru a doua și a treia fază a testelor, iar efectuarea acestor teste în țările cele mai afectate de virus va ajuta la obținerea unor rezultate mai rapide și mai precise.

"Am controlat rapid răspândirea virusului și acum avem cazuri confirmate insuficient pentru testarea vaccinului. De exemplu, testarea a mii de oameni poate fi necesară pentru a afla dacă există o semnificație statistică în acțiunea vaccinului între cei care au primit vaccinul și alții," consideră virusologul.

Cele mai recente date despre situația cu COVID-19 în Rusia și în lume sunt prezentate pe portalul стопкоронавирус.рф.

Fluxul de știri
0