Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Coronavirus în Republica Moldova: Numărul cazurilor de infectare a depășit cifra de 8.000

© Sputnik / Anatolii KiriakМедицинские работники
Медицинские работники - Sputnik Moldova
Abonare
Numărul cazurilor noi de infectare cu COVID-19 se menține ridicat în Republica Moldova. Ministerul Sănătății a publicat informații actualizate despre evoluția epidemiei în țara noastră.

CHIȘINĂU, 30 mai - Sputnik. Astăzi au fost confirmate încă 202 cazuri de infectare cu noul coronavirus dintre care 12 - în regiunea transnistreană. Informația a fost prezentată de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale printr-un comunicat de presă. 

Работа мобильных пунктов вакцинации в Казани - Sputnik Moldova
Rusia
Vaccinul împotriva COVID-19 elaborat de Rusia: La ce etapă au ajuns cercetările

Cele peste 200 de cazuri noi de contaminare au fost confirmate după procesarea a 1539 de teste efectuate pe parcursul zilei de astăzi. 1281 de probe au fost prelevate primar, iar 258 - repetat. 

Astfel, bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 8098 cazuri.

Din numărul total de persoane la care astăzi s-a confirmat virusul 20 sunt lucrători medicali. Este vorba despre 9 medici și 11 asistenți medicali.

Între timp însă alte 177 de persoane au fost tratate. Astfel, bilanțul persoanelor vindecate a ajuns la 4455.

Ministerul informează și despre alte două decese provocate de COVID-19.

A murit din cauza infecției o femeie de 73 ani din municipiul Bălți. Ea a fost internată în data de 19 mai la Spitalul Clinic din Bălți. Victima mai suferea de cardiomiopatie mixtă, diabet zaharat și ciroză hepatică cardiogenă decompensată.

A decedat și un bărbat de 63 de ani, tot din municipiul Bălți. El a fost internat în stare gravă pe 29 mai la Spitalul Clinic din Bălți. El mai suferea de hernie inguino-scrotală strangulată cu necroză de colon, ocluzie intestinală și edem cerebral.

Astfel, numărul victimelor COVID-19 a ajuns la 291 în Republica Moldova. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0