Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Bombardier american, interceptat de avioanele rusești - Video

© Sputnik / Evgeniy Biyatov / Accesați arhiva multimediaUn bombardier supersonique Tu-22M3
Un bombardier supersonique Tu-22M3 - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Apărării al Rusiei a publicat imaginile video cu momentul interceptării bombardierului american B-1B Lancer în apropierea frontierelor rusești.

BUCUREȘTI, 30 mai – Sputnik. Ministerul Apărării a publicat video-ul cu interceptarea bombardierului american B-1B Lancer de către Forțele Aerospațiale rusești.

Avionul de luptă multirol Su-27 al grupului de pilotaj „Russkie Viteazi”, fotografie de arhivă - Sputnik Moldova
Rusia
Neînfricați ai cerului: Un bombardier rusesc a băgat în sperieți un pilot NATO - Video

Mai devreme autoritățile ruse au anunțat că avioanele de luptă rusești au forțat navele aeriene americane să se îndepărteze de frontierele rusești.

Ministerul Apărării a relatat că sistemele de apărare antiaeriană au detectat B-1B deasupra Mării Negre și Mării Baltice, după care avioanele rusești Su-27P și Su-30 SM s-au apropiat de ele la o distanță sigură și le-au însoțit până ce acestea și-au schimbat direcția de zbor.

Reprezentanții ministerului au subliniat că zborurile avioanelor rusești au fost efectuate în conformitate cu regulile internaționale.

Bombardierele americane au desfășurat și anterior operațiuni în apropiere frontierelor Rusiei. Kremlinul a menționat că un astfel de comportament provoacă tensiuni suplimentare între cele două țări. Moscova a îndemnat în mai multe rânduri Washington să renunțe la astfel de zboruri, însă autoritățile americane au răspuns negativ.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0