Spania, relaxare restricţii: ce se întâmplă de la 1 iunie cu 70% din populaţia spaniolă

© AP Photo / Alvaro BarrientosCoronavirus în Spania
Coronavirus în Spania - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Începând de luni, 1 iunie, Spania va trece în următoarea fază de relaxare a restricţiilor legate de pandemia de coronavirus. Zonele din Spania unde vor intra în vigoare fazele a doua şi a treia de relaxare.

BUCUREŞTI, 30 mai – Sputnik, Doina Crainic. Ministrul Sănătăţii din Spania, Salvador Illa, a declarat într-o conferinţă de presă că, de la 1 iunie, aproximativ 70% din populaţia spaniolă, sau 32 de milioane de persoane, vor intra în faza a doua. De asemenea, aproximativ 30% din populaţie, sau 15 milioane de persoane, vor rămâne în faza întâi, iar 45.000 de persoane vor fi în faza a treia, a mai anunţat ministrul.

Coronavirus în Spania - Sputnik Moldova
Spania propune o soluție de război împotriva crizei

În acelaşi timp, directorul Centrului pentru Urgenţe în Sănătate, Fernando Simón, a anunţat că anumite zone din regiunile Castilia, Valencia, Catalunya, Murcia, Andalucia şi Castilia şi Leon vor trece în faza a doua, astfel că, în aceste zone vor fi permise întâlniri în grupuri de până la 15 persoane care nu locuiesc împreună, vor fi redeschise unele restaurante în interior şi magazine, cinematografe şi muzee, dar cu limite de ocupare a spaţiului.

În faza a treia vor intra patru insule mici din Insulele Baleare şi Canare din Spania, care au înregistrat rate mici de infectare cu coronavirus şi au o populaţie de 45.000. În aceste insule vor fi relaxate şi mai mult restricţiile în ceea ce priveşte circulaţia şi adunările, potrivit stiridiaspora.ro

În schimb, regiunea Madrid, care include capitala Spaniei şi oraşele înconjurătoare, va rămâne în prima fază, fără a exista deocamdată modificări.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0