Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Pe surse: Rusia ar putea introduce o aplicație mobilă specială pentru imigranți

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Accesați arhiva multimediaВыдача первых патентов в Едином миграционном центре Московской области
Выдача первых патентов в Едином миграционном центре Московской области - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Imigranții care vor dori să muncească în Rusia ar putea fi obligați să-și instaleze o aplicație pe smartphone și să creeze un profil digital al imigrantului. Refuzul instalării unei asemenea aplicații va scădea automat ”ratingul încrederii sociale al unui imigrant".

CHIȘINĂU, 29 mai - Sputnik. Experții au propus Ministerului Afacerilor Interne al Rusiei să creeze un profil digital al imigrantului într-o aplicație specială pe care străinii vor trebui să o instaleze pe smartphone-urile lor, a declarat pentru RIA Novosti o sursă din cadrul Ministerului rus de Interne.

Кишинев выходит из режима ЧП - Sputnik Moldova
Criza abia urmează: Ce se va întâmpla cu economia Moldovei după coronavirus

Potrivit interlocutorului, Ministerul a pregătit o prognoză pentru dezvoltarea situației în sfera migrației, ținând cont de „factorii de forță majoră din cauza pandemiei de coronavirus”. Astfel, specialiștii departamentului propun examinarea unor perioade pe termen scurt (până la sfârșitul acestui an) și perioade pe termen mediu (următorii doi-trei ani) cu opțiuni de dezvoltare ”optimiste” și ”pesimiste” a evoluției situației. Iar experții văd mai multe modalități de a rezolva posibila acutizare a situației.

”Există o asemena propunere ca în planul experimentului să fi e prevăzută dezvoltarea și crearea unui profil digital al imigrantului, care să reflecte așa-numitul ”rating al încrederii sociale al imigranților”. Va trebui să conțină toate informațiile despre statutul social și juridic al imigrantului, datele biometrice, informații despre sănătate, cazierul judiciar”, a declarat interlocutorul pentru Agenție.

Мигранты в Москве - Sputnik Moldova
Societate
Țara în care ajung cei mai mulți emigranți moldoveni
De asemenea, ar putea fi creată o aplicație specială „Migrant”, pe care vizitatorii vor trebui să o instaleze pe dispozitivele lor mobile. Anume de acesta va putea fi asociat profilul digital al unui lucrător străin.

”Iar după deschiderea frontierelor Rusiei se propune să se stabilească o regulă care va face obligatorie conectarea aplicației pentru toți imigranții care intră. Refuzul instalării unei aplicații mobile scade automat ratingul încrederii sociale al unui imigrant", a explicat sursa.

În plus, este examinată posibilitatea de a declara o amnistie legală pentru imigranții aflați în ilegalitate sau semi-ilegali care nu au comis infracțiuni. Acest lucru va ajuta la efectuarea înregistrării de stat în masă, spun analiștii.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0