Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Acțiunea online ”Regimentul Nemuritor” s-a încheiat - detalii

© Sputnik / Алексей Филиппов / Accesați arhiva multimediaАкция "Бессмертный полк" в Москве
Акция Бессмертный полк в Москве - Sputnik Moldova
Abonare
Procesiunea virtuală a eroilor a durat 20 de zile, timp în care aproximativ 25 de milioane de oameni din întreaga lume au urmărit transmisiunea pe Internet.

CHIȘINĂU, 29 mai - Sputnik. Acțiunea online ”Regimentului nemuritor” s-a încheiat. În cadrul acesteia a fost acceptat un număr colosal de cereri de la rudele și apropiații eroilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei - au fost aproximativ 3 milioane, anunță organizatorii acțiunii internaționale.

Акция Бессмертный полк в городах России - Sputnik Moldova
Societate
Peste două milioane de eroi în marșul "Regimentul Nemuritor", difuzat în regim online

Tradiționala procesiune solemnă a fost organizată în format video transmis pe Internet în 2020, din cauza restricțiilor legate de situația epidemiologică.

De Ziua Victoriei, procesiunea virtuală a fost transmisă pe Internet, în cadrul unor emisiuni în direct la televizor. Ea a fost proiectată și pe aproximativ 500 de panouri media din toată Rusia, inclusiv pe ecrane mari instalate pe pereții clădirilor istorice.

Transmisiunea a durat circa trei săptămâni pe site-urile "Regimentului Nemuritor din Rusia" polkrf.ru, "Regimentului Nemuritor Internațional" polk.press și în cadrul cinematografului online "Okko", dar și pe rețelele de socializare "ВКонтакте" și "Одноклассники".

Dragostea pentru veterani, pentru eroii Victoriei, este vie

Participarea masivă a oamenilor la acțiunea online ”Regimentul Nemuritor” a demonstrat o dată în plus că dragostea pentru veterani, pentru eroi, este vie, iar noi cu toții suntem moștenitori ai Marii Victorii, se arată convins copreședintele sediului central al mișcării civil-patriotice ”Regimentul nemuritor al Rusiei”, Artistul Popular al URSS, Erou al Muncii al Federației Ruse Vasili Lanovoi:

”Punctul principal a tot ceea ce facem este comuniunea dintre oameni. Legătura vie a vremurilor nu se rupe, astfel încât amintirea soldaților căzuți să nu dispară niciodată, pentru a arăta că putem și putem învinge doar împreună", a spus celebrul artist rus.

Toate chestionarele au suferit o moderare prealabilă obligatorie de către partenerii Regimentului Nemuritor din Rusia - Voluntarii Victoriei, cărora li s-au alăturat activiști ai mișcărilor publice rusești de căutare ”Mișcarea de căutare a Rusiei”, ”Cluburile Reconstrucției Istorice a Rusiei” și altele. În total, în procesul de moderare au fost implicate aproximativ 4 mii de persoane.

Voluntarii au procesat continuu cererile pe parcursul perioadei 29 aprilie - 17 mai. Peste 190 de mii de profiluri au fost trimise solicitanților spre revizuire. După ce autorii au făcut modificările, acestea au fost reexaminate. Moderarea anchetelor a continuat literalmente până în ultima zi a procesiunii online, astfel încât toți eroii au trecut prin rândurile regimentului nemuritor online, au informat organizatorii mitingului.

”În situația dificilă actuală, utilizatorii au răspuns foarte activ la procesiunea online a Regimentului Nemuritor. Transmisiunile de pe rețelele de socializare au fost urmărite de aproximativ 18 milioane de ori. Utilizatorii VKontakte și Odnoklassniki au descărcat peste 2 milioane de profiluri cu informații despre rude. Mulți au trimis fotografiile ale mai multor veterani", potrivit serviciului de presă al Mail.ru Group.

Printre participanții la acțiune au fost și mulți tineri. Aproape o treime dintre vizitatorii aplicației VKontakte au fost tineri sub 21 de ani.

Încercările de a profana memoria eroilor au suferit eșec

Pe parcursul lucrărilor au fost înregistrate cazuri strigătoare la cer de insultare a eroilor Marelui Război pentru apărarea Patriei.

”În loc de fotografii cu veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial, unii utilizatori au trimis imagini cu personaje din desene animate sau, și mai grav, cu ideologi, lideri și ofițeri ai Germaniei naziste”, a spus Olga Amelcenkova, președintele sediului central al mișcării obștești din Rusia ”Voluntarii Victoriei”.

Organizatorii acțiunii au trimis datele acestor utilizatori Comitetului de investigații al Rusiei. Mai multe persoane care au postat fotografii cu criminali naziști au fost deja identificate.

Activitatea anchetatorilor continuă - apar noi acuzații, iar acești oameni vor fi trași la răspundere pentru reabilitarea nazismului.

Regimentul Nemuritor continuă

După încheierea proiectului, datele participanților care s-au autorizat prin intermediul rețelelor de socializare vor fi disponibile pe portalul "Банк Памяти" sber9may.ru. Pe contul fiecăruia va exista posibilitatea de completare a istoriei veteranului, precum și de a găsi informații despre locurile unde a luptat sau despre camarazii lor de luptă.

Ветеран ВОВ Иван Иванович Сухоруков - Sputnik Moldova
Societate
Veteranii de război, decorați cu prilejul aniversării a 75 de ani de la Marea Victorie

După finalizarea procesiunii online, activitatea operatorilor de linie rapidă va continua. Consultarea unui specialist cu privire la activitățile Regimentului Nemuritor din Rusia va fi disponibilă pe parcursul zilelor săptămânii, între orele 10 și 18:00 (ora Moscovei), în restul timpului linia fierbinte funcționează în modul robot. Numărul este 8-800-20-1945-0.

Organizatorii proiectului “Regimentul Nemuritor online” este mișcarea civică “Regimentul Nemuritor Rusia”. Partenerii proiectului sunt Sberbank și Mail.ru Group, mișcarea “Voluntarii Victoriei”. Principalul partener informațional este editura “Argumentî i Faktî”, partenerul informațional oficial în vecinătatea apropiată este Agenția Internațională Sputnik.

Partenerii informaționali: AIP Rossiya Segodnya, agenția TASS, operatorii de telefonie mobilă Megafon și Tele2, cinematografele online “Okko”, More.tv, ivi.ru, posturile de televiziune STS, Podeba.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

 

Fluxul de știri
0