Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un bărbat din Capitală a decedat din cauza COVID-19

© Sputnik / Anatolii KiriakМедицинские работники
Медицинские работники - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Sănătății anunță despre decesul unui bărbat din municipiul Chișinău. Pacientul avea 59 de ani și suferea și de alte afecțiuni.

CHIȘINĂU, 29 mai - Sputnik. Bărbatul de 59 de ani care a pierdut lupta cu COVID-19 a fost internat în data de 11 mai, la Spitalul Clinic Republican. El mai suferea de encefalopatie discirculatorie mixtă, insuficiență renală cronică, anemie cronică mixtă și sechele postuberculoase. Astfel, numărul deceselor a ajuns la 283. 

Cum este efectuată testarea pentru COVID-19 la domiciliu - Sputnik Moldova
Video
Testarea pentru COVID-19 la domiciliu: Iată cum este efectuată - Video

În prezent sunt 7 725 de cazuri de coronavirus, dintre care 979 în regiunea transnistreană. Starea de sănătate a persoanelor infectate: 245 - stare gravă ( 17 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 603 - stare de gravitate medie, iar ceilalţi pacienţi sunt în stare satisfăcătoare.

În instituțiile spitalicești sunt internați 51 copii infectați cu noul coronavirus. În ultimele 24 de ore, în cadrul Centrului COVID-19 Chișinău, au fost internați 83 de pacienți cu suspecție la coronavirus.

Recent, 155 de persoane au fost tratate și externate. Bilanțul celor vindecați de COVID-19 a ajuns la 4 278.

În tratament activ la domiciliu se află în continuare 431 de pacienți cu forme ușoare de COVID–19, iar 758 de persoane s-au vindecat anterior acasă, sub supravegherea medicilor de familie. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0