Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vor fi amendați fără întârziere: e vorba despre cei care nu au reușit să facă asta astăzi

© Sputnik / Miroslav RotariГосударственная Налоговая Служба
Государственная Налоговая Служба - Sputnik Moldova
Abonare
Astăzi este ultima zi când mai pot fi depuse declarațiile pe venit. Cei care vor întârzia vor fi amendați.

CHIȘINĂU, 29 mai - Sputnik. Cei care încă n-au reușit să-și declare veniturile mai au la dispoziție câteva ore pentru a o face. Astăzi este ultima zi de depunere a declarației cu privire la impozitul pe venit pentru persoanele fizice.

Roman Chircă - Sputnik Moldova
După decizia CC privind împrumutul rusesc, Guvernul se gândește de unde să ia bani

Serviciul Fiscal de Stat a extins graficul de lucru de la ora 07:30 până la 19:00. Cei care nu vor reuşi să achite impozitul pe venit riscă amenzi pentru fiecare zi de întârziere. Impozitul pe venit pentru persoanele fizice constituie 12 la sută din venitul anual impozabil.

Declarația cu privire la impozitul pe venit poate fi depusă atât online, cât și la ghișeu. Astfel, contribuabilii care deţin semnătură electronică pot face acest lucru în format electronic, prin intermediul serviciului "Declarație electronică", iar ceilalţi o pot depune pe suport de hârtie, la orice direcție de deservire fiscală.

De asemenea, la depunerea documentului, persoanele fizice pot direcţiona două la sută din suma impozitului pe venit către ONG-uri, asociaţii obşteşti, precum şi fundaţii de binefacere. Amintim că termenul limită a fost extins din cauza stării de urgență.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0