Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Încă 171 de persoane s-au infectat cu coronavirus: Câți pacienți s-au vindecat

© Sputnik / Алексей Даничев / Accesați arhiva multimediaСотрудник лаборатории ФБУЗ 'Центр гигиены и эпидемиологии в Санкт-Петербурге во время тестирования проб на коронавирус
Сотрудник лаборатории ФБУЗ 'Центр гигиены и эпидемиологии в Санкт-Петербурге во время тестирования проб на коронавирус  - Sputnik Moldova
Abonare
Informații actualizate privind răspândirea noului coronavirus au fost prezentate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

CHIȘINĂU, 29 mai - Sputnik. Alte 171 de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care trei în Transnistria. Astfel, bilanțul a ajuns la 7896 de cazuri de contaminare.

Кишинев выходит из режима ЧП - Sputnik Moldova
Criza abia urmează: Ce se va întâmpla cu economia Moldovei după coronavirus

Potrivit informațiilor prezentate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, astăzi au fost efectuate 1028 de teste primare și 175 de teste repetate. Din numărul total de persoane la care astăzi s-a confirmat virusul 25 sunt lucrători medicali. Este vorba de trei medici, 10 asistenți medicali, iar 12 persoane fac parte din personalul auxiliar.

Totodată, alte 155 persoane au fost tratate, numărul total ajungând la 4278 de persoane vindecate.

Și azi au fost înregistrate decese. Pe parcursul zilei încă cinci persoane au murit din cauza COVID-19.

Este vorba despre un bărbat de 63 de ani din Rîbnița, care era internat cu hipertonie arterială, diabet zaharat și cardiomiopatie.

A fost răpus de coronavirus și un bărbat de 76 de ani din municipiul Chișinău. Acesta a fost internat în data de 11 mai la Spitalul Clinic Municipal „Arhanghelul Mihail”. El mai suferea de diabet zaharat, hipertensiune arterială, encefalopatie mixtă și cord hipertensiv subcompensat.

Un alt bărbat decedat avea 63 de ani și este din raionul Ialoveni. Acesta a fost internat pe data de 18 mai la Spitalul Clinic din Bălți. El suferea și de cardio-nefropatie hipertensivă cu insuficiență renală și cardiacă și ciroză hepatică decompensată.

Spital - Sputnik Moldova
Societate
Câte paturi au spitalele pentru a primi bolnavii de COVID-19: Iată ce spun autoritățile

Au decedat și două femei. Una avea 76 de ani și era din Ceadîr-Lunga. Ea a fost internată în data de 18 mai la Spitalul raional Ceadîr-Lunga cu bronșită cronică, boală coronariană, hipertensiune arterială.

O altă femeie răpusă de COVID-19 avea 71 de ani și era din Comrat. Ea a fost internată în stare gravă în data de 27 mai la Spitalul raional Ceadîr-Lunga. Victimea suferea și de bronșită cronică, hipertensiune arterială și diabet zaharat.

Amintim că premierul Ion Chicu a declarat aseară în cadrul unei emisiuni televizate că perioada stării de urgență în medicină ar putea fi prelungită, dacă numărul de cazuri de infectare nu va scădea cu cel puțin o săptămână înainte de 30 iunie. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0