Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rospotrebnadzor: Statele CSI vor fi consultate online în lupta cu COVID-19

© Photo : Исполнительный комитет СНГФлаги стран СНГ
Флаги стран СНГ - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Rospotrebnadzor va oferi consultații online autorităților din statele CSI în combaterea pandemiei de coronavirus.

CHIȘINĂU, 26 mai – Sputnik. Din 28 mai până pe 19 iunie, specialiștii de la Rospotrebnadzor (Serviciul federal pentru supravegherea în domeniul protecției drepturilor consumatorilor și bunăstării populației) va oferi 10 consultări online statelor CSI în combaterea COVID-19, a anunțat serviciul de presă al agenției rusești.

Donald Trump - Sputnik Moldova
Donald Trump i-a înaintat ultimatum Organizației Mondiale a Sănătății

“Subiectele centrale ale seminarelor includ caracteristicile epidemiologice și clinice ale COVID-19, complexul de măsuri profilactice și anti-epidemiologice în cadrul răspunsului la bolile infecțioase periculoase, diagnoza de laborator”, menționează serviciul de presă.

Instituția a organizat și anterior astfel de conferințe video, la care au participat peste 40 de specialiști din cadrul unor instrituții medicale, organizații științifico-practice și laboratoare ale statelor partenere.

Experții au analizat cum pot fi utilizate noile programe de monitorizare a situației epidemiologice în alte țări și au discutat și despre efectuarea testării populației, precum și despre monitorizarea persoanelor care au contactat cu cei bolnavi.

Reamintim că din februarie Rusia a oferit cu titlul gratuit statelor din CSI mijloace pentru diagnosticul de laborator al COVID-19.

Potrivit ultimelor date ale Organizației Mondiale a Sănătății, la nivel mondial sunt înregistrate peste 5,6 milioane de bolnavi, iar peste 348 mii au decedat din cauza noului coronavirus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0