Educație
Sputnik Moldova vă prezintă informații despre procesul de studii, problemele din învățământ și provocările din acest sector.

Mesajul primarului municipiului Chișinău, Ion Ceban, în ultima zi de școală

© Sputnik / Miroslav RotariПервый звонок
Первый звонок - Sputnik Moldova
Abonare
În ultima zi a anului școlar, care de această dată se desfășoară fără tradiționalele solemnități din curțile instituțiilor de învățământ, primarul Capitalei a venit cu un mesaj către elevi și cadrele didactice.

CHIȘINĂU, 29 mai – Sputnik. Ion Ceban a scris pe pagina sa de Facebook că anul acesta ultima zi de școală este mai tristă decât în anii precedenți.

Examen - Sputnik Moldova
Societate
Examenele de absolvire în anul 2020 au fost anulate: Deputații au susținut inițiativa
"Astăzi se încheie un nou an școlar. Din păcate, mai trist decât de obicei, fără careuri solemne şi fără ultimul sunet de clopoțel. Pentru toți ultimele luni au fost complicate, din cauza pandemiei Covid-19, care ne-a ținut la distanță. Totuși cel mai greu v-a fost vouă, dragi elevi și cadre didactice, care, cu mari eforturi, prin diverse metode, ați continuat să faceți lecții. Împreună am reușit să ne mobilizăm și să lansăm în premieră proiectul inedit educatieonline.md (http://educatieonline.md), platformă care va fi în continuare completată şi îmbunătățită", a scris Ceban pe Facebook.

El și-a exprimat speranța că la toamnă elevii și cadrele didactice vor putea să revină în școli.

"Sper ca la toamnă să revină lucrurile la normal, iar procesul educațional să decurgă în mod obișnuit, cu elevi în bănci și dascăli dornici de ași revedea discipolii. O vacanță frumoasă vă doresc, cu experiențe interesante și utile. Aveți grijă de sănătate, pentru a ne putea vedea plini de entuziasm la toamnă!", a mai scris primarul.

Amintim că procesul educațional în școli a fost sistat din cauza epidemiei cu COVID-19 din 12 martie 2020 și de atunci elevii nu au mai mers la școală, lecțiile s-au desfășurat doar online.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0